• El preu del barril Brent cau lleument aquest dimarts i cotitza entorn dels 53 dòlars
  • Les borses han tancat amb signe mixt amb japó guanyant entorn del 1% en la seva obertura
bolsa madrid ibex

Les borses europees cotitzen amb signe mixt en una jornada en la qual els principals índexs s'estan movent amb bastants dubtes. L'Ibex lluita per mantenir els 8.700 punts mentre IAG i Gamesa cauen amb força en les primeres hores de la sessió.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Després d'aconseguir repuntar fins a un 3% durant l'última sessió, el preu del barril Brent cau lleument aquest dimarts i cotitza entorn dels 53 dòlars. Les paraules de Rússia, en les quals recolza una suposada congelació de la producció per impulsar el preu del cru, van despertar al mercat, que espera un acord real entre OPEP i altres productors, encara que un gran nombre d'analistes es mostra escèptic.

TOTS PENDENTS DE LES ELECCIONS NORD-AMERICANES


El preu del barril Brent cau lleument aquest dimarts i cotitza entorn dels 53 dòlars


D'altra banda, les notícies polítiques segueixen en el focus dels inversors després que una enquesta de NBC i Wall Street Journal hagi mostrat que la candidata demòcrata a la presidència dels EUA, Hillary Clinton, ha duplicat el seu avantatge sobre el seu competidor republicà Donald Trump.

Segons la publicació, el suport a Trump hauria caigut fins al 38% dels possibles votants, mentre que Hillary Clinton pujaria fins al 52%. El vídeo corresponent a unes desafortunades declaracions del candidat republicà sobre les dones en 2005 ha suposat un dur cop per Trump i són nombroses les crítiques que ha rebut tant des de dins com fora del seu partit.

MERCAT ASIÀTIC

A Àsia, les borses han tancat amb signe mixt amb japó guanyant al voltant de l'1% en la seva obertura després de romandre tancat el dilluns per festiu. La principal notícia empresarial la protagonitza Samsung i els problemes que està tenint amb el seu nou dispositiu, el Galaxy Note 7, les bateries del qual estan explotant.

Les accions de l'empresa s'han desplomat més d'un 6% durant la sessió asiàtica. No obstant això, malgrat aquestes caigudes, els títols de la tecnològica coreana pugen enguany un 24%.

contador