bancos logos portada

Els bancs estan pujant amb força a l'Ibex i a tota Europa. El sector avança més d'un 4% al Vell Continent, i dins de l'índex espanyol destaquen les fortes alces de Bankia (+7,9%), Sabadell (+7,16%), Bankinter (+5,87%), BBVA (+5,50%), Santander (+5,23%) i CaixaBank (+4,95%). Les entitats financeres encapçalen l'una darrere l'altre el selectiu, acompanyades també d'altres grans títols que igualment ho estan fent molt bé, com ara ArcelorMittal (+4,16%) i Telefónica (+4,16%).

Les borses europees es revaloren aquest dilluns enmig de l'optimisme per la recuperació econòmica i les notícies favorables relacionades amb els vaccins (la Comissió Europea va autoritzar cap a finals de la setmana passada la comercialització del remdesivir per tractar la Covid-19).

Els PMI serveis que es van publicar el divendres van ser millors del que s'esperava, tant a l'Àsia com a Europa. A més, les dades d'ocupació que es van fer públiques als Estats Units dijous també van ser bones notícies. A tot això s'hi suma, tal com explica Naeem Aslam, director d'anàlisi d'Avatrade, que els índexs s'estan veient impulsats "a mesura que els inversors comencen el procés de reequilibrar les seves carteres abans de la temporada de resultats".

Aslam afegeix que hi ha un "gran optimisme" al mercat gràcies als estímuls fiscals i la recuperació econòmica. "Aquest optimisme està ajudant els inversors a superar els seus temors pel ressorgiment de l'onada de coronavirus als EUA i a tot el món", indica aquest expert.

"Era natural veure un pic dels casos de coronavirus a mesura que l'economia mundial reprenia el seu funcionament econòmic, però hi havia llocs en els quals el brot del virus no s'stava gestionant gaire bé fins i tot abans de reobrir l'economia, com els Estats Units. En general, els inversors estan d'humor per afavorir els actius de més risc i aprofitar el descompte disponible a diversos sectors diferents, com les aerolíneaa i l'oci", precisa aquest expert.

El responsable d'anàlisi d'Avatrade adverteix que és probable que Wall Street s'enfronti a "moltes turbulències" quan comenci oficialment la temporada de guanys del tercer trimestre. "El dubte ara és quina millora de l'optimisme veurem en termes d'orientació futura quan el mercat de valors dels EUA comenci a reportar els seus guanys", conclou.

Noticias relacionadas

contador