• El ministre Luis de Guindos i el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ja han comparegut davant la comissió per parlar sobre Popular
ep presidentefrob jaime ponce encomisioneconomiacongreso
CONGRESO

Jaume Ponce, president del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), compareixerà davant la comissió d'Economia, Indústria i Competitivitat per donar més detalls a prop de com es va liquidar el Banc Popular a través de la venda el passat mes de juny al Banc Santander per un euro. Ponce acudirà al Congrés el proper dimecres 27 de setembre.

La visita de Ponce a la cambra baixa s'enquadra dins d'una de les compareixences regulars que el president del FROB realitza davant les Corts per informar sobre l'activitat de la institució encarregada de canalitzar el rescat financer. No obstant això, segons han informat a Europa Press fonts de la comissió, s'aprofitarà la visita per donar resposta a la sol·licitud de compareixença registrada pel PSOE, després de la resolució del Banc Popular per part de les autoritats comunitàries i la seva posterior venda al Santander per un euro.

El ministre Guindos i el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ja han comparegut davant la comissió

Fins al moment, han comparegut davant la Comissió d'Economia, Indústria i Competitivitat del Congrés per explicar la resolució d'aquesta entitat financera el ministre Luis de Guindos i el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde. Qui encara no ha comparegut davant la comissió és el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastià Albella, les explicacions del qual han demandat, entre d'altres, PSOE i Units Podem. El president de Ciutadans, Albert Rivera, també va manifestar el seu suport escoltar les seves explicacions al Congrés.

Els socialistes han demanat fins a dues vegades la seva compareixença per aquest tema. Primer, perquè expliqui si durant els dies anteriors a la venda del Popular va existir informació privilegiada i hi va haver manipulació als mercats de valors, i després per conèixer la relació del propi Albella amb l'ampliació de capital efectuada pel Popular al maig de 2016 i sobre els criteris per prohibir les vendes a curt de forma excepcional i temporal.

Així mateix, fonts parlamentàries han confirmat a Europa Press que durant la mateixa sessió del proper 27 de setembre compareixerà a petició pròpia la secretària d'Estat de Comerç, Marisa Poncela García, per tal de presentar la memòria anual del Fons per a la Internacionalització de l'Empresa (FIEM), que ja va presentar al Senat abans de l'estiu.

Noticias relacionadas

contador