ron saracho popular
Irakli Tavberidze

El termini per reclamar danys i perjudicis per l'amortització dels títols de Banc Popular després de la resolució del banc i posterior venda al Banc Santander acaba aquest divendres.

La caiguda de Banc Popular va provocar que els accionistes perdessin tot el valor de les seves inversions.

Des de Rúa Abogados, despatx que assessora a més de 9.000 afectats de Banc Popular, han assenyalat que hi ha una diferència entre les accions adquirides en l'ampliació de capital de 2012 i 2016 i els títols comprats fora d'aquestes, és a dir, al mercat secundari.

El termini per reclamar és diferent en tots dos casos. En el primer, els afectats poden exercitar una acció d'anul·labilitat per error com a vici del consentiment, el termini del qual és de quatre anys, per la qual cosa venç el 28 d'agost de 2021.

No obstant això, els qui van adquirir accions al mercat secundari poden exercitar una acció de responsabilitat, que prescriu al cap de tres anys (aquest 28 d'agost de 2020). Si no interrompen el termini de prescripció abans que acabi la setmana, no tindran cap altra acció que els assisteixi.

En aquest sentit, el despatx Unive Advocats ha cridat als afectats a "posar el comptador a zero" amb una reclamació extrajudicial, que donaria tres anys de termini addicional per decidir si iniciar la via judicial.

A més, el lletrat d'Unive Advocats Adrián López ha recordat als qui van adquirir els títols directament en les ampliacions de capital de Banc Popular que poden exercitar totes dues accions: la d'indemnització dels danys i perjudicis (que prescriu aquest divendres) i la d'anul·labilitat per error com a vici del consentiment (que caduca el 2021).

"Si bé és cert que fins a agost de l'any vinent podran exercitar l'acció anul·latòria, si no s'interromp la prescripció de l'acció indemnitzatòria, perdran aquesta acció", ha advertit l'advocat. Des del despatx han apuntat que els afectats que compten amb les dues accions "no haurien de tancar-se portes", per la qual cosa els recomanen interrompre la prescripció del termini de tres anys que marca la llei abans que acabi la setmana.

Noticias relacionadas

contador