ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

El petroli continua sent un dels actius que surten més malparats per la incertesa que ha posat sobre la taula el coronavirus. Els preus del petroli segueixen enfonsats, i van camí de tancar la seva pitjor setmana dels quatre darrers anys.

El West Texas, referència als EUA, cedeix un 3,4% fins als 45,49 dòlars. Al seu torn, el Brent, referència a Europa, cau un 2,8% fins als 50,70 dòlars per barril.

"Els preus del petroli s'estan movent tangencialment a les noves notícies entorn del virus", apunta l'analista Stephen Innes. "Un Brent per sota dels 50 dòlars pot ser un escenari de malson per a l'OPEP que pot crear una resposta exacerbada", sostenen els d'Oanda.

"Hem de creure que el coronavirus serà contingut tard o d'hora, i crec que cap a mitjans de la setmana que ve començarem a rebre notícies millors", afirma Sukrit Vijayakar, de Trifecta. "Com a conseqüència, la demanda es recuperarà tan ràpidament com ha caigut, fins a un 75% o un 90% dels seus nivells previs", afegeix

L'OPEP i els seus aliats segueixen sense anunciar mesures, i no s'espera que ho facin fins a la seva pròxima cimera, prevista per als dies 5 i 6 de març a Viena.

Noticias relacionadas

contador