ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

L'OPEP ha arribat a un principi d'acord amb Rússia per prorrogar les reduccions de producció d'esquist durant mes de setembre. Com a resultat, els futurs del petroli es revaloren prop de l'1% després de conèixer-se aquesta notícia.

Segons un recent informe de l'OPEP+, integrada pels països que integren l'organització i els seus aliats, com la mateixa Rússia, caldrà reduir encara més la producció diària de barrils durant dos mesos més per compensar l'excés productiu que ha tingut lloc entre maig i juliol.

També són notícies les tempestes i huracans que arrasen el Golf de Mèxic, que han obligat a tancar més de la meitat de plataformes petrolíferes de la regió. Aquest diumenge, els productors ja van haver de tancar el 58% de les seves plataformes d'extracció i el 45% de les instal·lacions de gas natural.

"Els preus del petroli pugen gràcies a aquests problemes a l'Atlàntic, que poden derivar en grans disrupcions de les operacions", assenyala l'expert, Edward Moya. "No obstant això, aquestes pujades probablement quedaran compensades per la pandèmia", postil·la.

Noticias relacionadas

contador