ep ciudadanas de hong kong pasean con mascarillas
Miguel Candela/SOPA Images via Z / DPA

Hong Kong torna a ser un polvorí. Les restriccions xineses, amb la corresponent resposta dels EUA, han portat la guerra comercial a la regió asiàtica. La tensió es palpa a l'ambient, que al seu torn arrossega cap avall els preus del petroli.

El West Texas i el Brent, referència als EUA i Europa, respectivament, cauen un 2% aquest dimecres a l'espera de novetats a la ciutat.

I tot, malgrat els esforços de l'OPEP+. L'organització i els seus aliats, com ara Rússia, duran a terme una retallada de 10 milions de barrils diaris durant el període que va de maig a juny per intentar compensar l'impacte del virus i sostenir els preus de l'esquist.

La demanda d'esquist continua sent precisament un altre maldecap per a l'or negre. "Les primeres previsions suggereixen que la demanda de gasolina caurà fins a un 30% perquè molta gent s'ha vist confinada a casa", sospesen els analistes de ANZ.

Una altra pressió addicional sobre el preu del petroli és l'ambient macro. L'assessor econòmic de Trump, Larry Kudlow, ha assegurat que la Xina ha comès "un greu error", tensant la corda entre les dues majors economies del món.

Noticias relacionadas

contador