petroleocrash1

El petroli corregeix un 5% de mitjana després que la Xina hagi abandonat el seu objectiu de PIB per a 2020 arran de la crisi del coronavirus. Una notícia que, fins i tot si s'esperava, no estava encara del tot descomptada en matèries primeres com l'esquist.

El petroli, en qualitat de matèria primera, es veu sempre afectat per qualsevol núvol de recessió que amenaci el cel assolellat.

La decisió del gegant asiàtic "pot interpretar-se com una reducció del focus en inversió en infraestructura per part del país i, per tant, descomptar-se com una cosa negativa per al petroli", apunta l'expert Stephen Innes.

"El mercat de matèries primeres, en general, estava desitjant una major injecció en infraestructures pel que això és una decepció", afegeix

Malgrat la correcció d'aquest divendres, tant el West Texas com el Brent van camí de rubricar la seva quarta setmana consecutiva de pujades, alhora que la demanda de petroli es va recuperant i els països van aixecant les seves fèrries mesures de confinament.

La demanda de gasolina està tornant a poc a poc als seus nivells normals (dins de la gravetat) a algunes capitals del món, segons apunten les dades recopilades per l'agència Reuters. Aquest és l'exemple de Berlín i Tòquio, amb un flux de trànsit que està experimentant un fort rebot aquests últims dies.

Noticias relacionadas

contador