dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 1
Sharecast graphic / Josh White

L'índex borsari japonès Nikkei 225 ha tancat amb pujades del 0,66%, fins als 40.003 punts, després que el Banc del Japó hagi finalitzat la política monetària de tipus d'interès negatius i de control de la corba de rendiments dels bons.

L'organisme ha elevat el preu dels diners des del -0,1% fins a una forquilla del 0% al +0,1%. Els tipus es trobaven en negatiu des del 2016 i els interessos no pujaven al Japó des de fa 17 anys. Els moviments s'han situat en línia amb allò que s'esperava.

Per justificar la decisió, el BoJ ha explicat que ha avaluat "el cercle virtuós entre salaris i preus" i ara considera "que està a la vista que l'objectiu d'estabilitat de preus del 2% s'assolirà de manera sostenible i estable".

Per això, ha considerat que "el marc polític de flexibilització monetària quantitativa i qualitativa, amb control de la corba de rendiment i la política de tipus d'interès negatius fins ara, n'han complert les funcions".

En altres mercats, l'índex ASX australià ha repuntat un 0,3% després que el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia hagi mantingut els tipus d'interès al 4,35%, un moviment que també s'ha situat en línia amb el que s'esperava.

En altres borses, les vendes s'han imposat amb claredat. El Hang Seng de Hong Kong baixa un 1,1%, mentre que el Shanghai Composite xinès cedeix un 0,6% i el Kospi de Corea del Sud baixa un 1,1%.

ALTRES ACTIUS

Pel que fa a altres actius, el petroli Brent baixa un 0,2% (86,65 dòlars), el ien es canvia als 150,40 dòlars, i l'unça d'or baixa un 0,2% (2.159 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,328% i el bitcoin cedeix un 3,4%, fins als 64.887 dòlars.

Noticias relacionadas

contador