dl tokyo japan crossing street people business commuters offices scene yen japanese jpy nikkei topix pb
Sharecast / Sofia Terzoni via Pixabay

El Nikkei 225 del Japó no té fre. L'índex ha tornat a superar els màxims de tots els temps després de tancar aquest dilluns amb una pujada del 0,5% fins als 40.109,23 punts. Ho ha fet gràcies a l'estela que van marcar divendres l'S&P 500 i el Nasdaq Composite a Wall Street, quan van tancar instal·lats a nous màxims històrics.

El Nikkei continua brillant, encara que un altre índex nipó, a Topix, no ha corregut aquest dilluns la mateixa sort. S'ha deixat un 0,12%, de manera que s'ha allunyat del màxim històric que va marcar divendres.

A la Xina, el vermell s'ha imposat en espera dels anuncis que es facin després de l'anomenada reunió de les 'Dues Sessions'. El país anunciarà el seu objectiu de creixement per al 2024 i esbossarà la seva estratègia de suport a l'alentiment de l'economia a la reunió política anual de més alt nivell del país que se celebra aquesta setmana.

A més, dimarts el primer ministre Li Qiang presentarà per primera vegada l'informe sobre la tasca del govern a l'Assemblea Popular Nacional Xinesa. Les autoritats busquen la recuperació després d'un any durant el qual l'economia s'ha enfrontat a la deflació, la crisi immobiliària, la càrrega creixent del deute i l'èxode de capitals estrangers.

El CSI 300 ha perdut un 0,16%, mentres que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,15%.

Per part seva, el Nifty 50 de l'Índia ha pujat un 0,1%, liderat per les accions d'energia, i ha marcat un nou rècord per tercer dia consecutiu. En canvi, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha acabat en vermell, amb una reculada del 0,13% fins als 7.735,80 punts, després d'haver tocat un màxim històric de tancament divendres, als 7.745,6 punts.

A Corea del Sud, el Kospi ha pujat un 1,26%, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha avançat un 1,10%. Els mercats sud-coreans han tornat a operar després d'un cap de setmana llarg, i aquest dilluns s'han conegut les dades de la producció industrial del país, que va caure per segon mes consecutiu al gener, mentre que les vendes al detall van créixer durant el mes.

En concret, el creixement de la producció industrial va caure un 1,3% al gener, des d'un 0,5% revisat al mes anterior. El consens d'analistes esperava un augment de l'1%. Per part seva, les vendes al detall de Corea del Sud van créixer un 0,8% al gener, després de caure un 0,8% al mes anterior.

contador