• A la Xina, els mercats responen amb caigudes a aquest nou capítol protagonitzat pel règim de Kim Jong-Un
cblanzamientomisil1

Els mercats a Àsia comencen a acostumar-se a la tensió. Corea del Nord ha llançat aquest divendres un míssil balístic que ha sobrevolat el Japó i ha impactat a prop de 2.000 quilòmetres a l'est de l'illa de Hokkaido, però la majoria de les borses repunten en aquesta jornada.

Encara que sembla que la tensió pot augmentar. El president de Corea del Sud, Moon Jae In, ha anunciat que presidirà en unes hores una reunió del Consell de Seguretat Nacional per abordar aquest últim llançament, tal com ha recollit l'agència sud-coreana de notícies Yonha. El portaveu del Govern japonès, Yoshihide Suga, ha condemnat fermament el llançament i ha afegit que de moment no hi ha informacions sobre danys al territori del país.

El Nikkei japonès ha tancat amb una pujada del 0,52% i cotitza als 19.909 punts. Per la seva banda, el Kospi de Corea del Sud es va revalorar un 0,35%. A l'índex destaquen els valors vinculats amb el sector militar com és el cas de Korea Aerospace va pujar a prop d'un 1,28%.

A la Xina, els mercats responen amb caigudes a aquest nou capítol protagonitzat pel règim de Kim Jong-Un. L'índex Hang Seng de Hong Kong va caure un 0,08%. El Compost de Xangai va perdre 0,53% i el Compost de Shenzhen es va reduir en un 0,28%. L’ASX200 australià va registrar un caiguda del 0,78% i se situa als 5.695 punts. Destaca la caiguda de l'1,7% i en el subíndex de materials.

Noticias relacionadas

contador