ep la presidentabanco santander ana botin
BANCO SANTANDER - Archivo

El Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF) ha incorporat a negociació una nova emissió de bons de titulització sintètica per un import total de 166.300.000 d'euros, realitzada pel Fons de Titulització Pimes Magdalena 2, constituït per la Societat Gestora Santander de Titulització.

  • 4,85€
  • 2,16%

Segons ha informat el MARF, aquesta operació donarà cobertura a una cartera de crèdits de 2.375 milions d'euros concedits pel Banc Santander o alguna de les seves filials a Espanya. És la segona vegada que Santander va al MARF amb una emissió d'aquestes característiques, després de la llançada al maig de 2017 per valor de 66,5 milions.

És la segona vegada que Santander va al MARF amb una emissió com aquesta, després de la de maig de 2017 per valor de 66,5 milions

Les titulitzacions sintètiques permeten a l'entitat originadora transferir el risc de crèdit associat a una cartera d'actius mitjançant l'adquisició d'assegurances de crèdit, sense necessitat de traspassar la propietat dels actius a un tercer, tal com ocorre en les titulitzacions tradicionals.

Addicionalment, en el cas de titulitzacions sintètiques de crèdits atorgats per entitats financeres, sempre que es donin les circumstàncies previstes en la normativa bancària, el cedent allibera el capital regulador vinculat a la cartera i, per tant, s'obre la possibilitat de concedir nous crèdits.

En aquesta operació, Banc Santander ha fet d’'arranger' i 'lead manager' de l'emissió de bons, mentre que Santander de Titulització participarà com a assessor registrat en el MARF. El despatx Clifford Chance ha assessorat legalment als participants en l'operació respecte de la legislació anglesa i espanyola.

Noticias relacionadas

contador