inversor portada tableta grafico

L'Institut de Crèdit Oficial (ICO), a través de la seva societat de capital de risc Axis, invertirà 202 milions d'euros en onze fons, que es comprometen a reinvertir 910 milions d'euros en companyies espanyoles, segons va informar en una nota de premsa.

Els onze fons han estat seleccionats en la dotzena convocatòria de 'Fond-ICO Global', a la qual s'han presentat 32 participants, dels quals el 28% són internacionals.

Del volum total d'inversió aprovat, 90 milions d'euros es destinaran als tres fons de capital expansió Espiga Equity Partners, MCH Private Equity Investments i Quadriga Asset Managers.

Així mateix, 61 milions d'euros es destinen a quatre companyies de 'venture capital' Seaya Capital Gestió, Ysios Capital Partners, Ged Capital Development i Kanoar Ventures.

Uns 37 milions d'euros aniran a parar als fons de deute seleccionats Talde Gestió i Atalante SAS (Capza). A la categoria incubació i transferència de tecnologia, l'ICO invertirà 14 milions d'euros a Business Booster i Demium Startups.

Els fons en els quals participa Fond-ICO Global realitzen inversions en empreses en totes les seves fases de desenvolupament, prestant especial atenció a les inversions en primers estadis i innovació. Des del seu llançament, han injectat ja més de 3.200 milions d'euros en 552 inversions en companyies espanyoles, que donen ocupació a més de 155.000 treballadors.

La tretzena convocatòria de Fond-ICO Global es realitzarà al llarg de 2020 amb els fons disponibles. Axis va ser creada en 1986 i gestiona en l'actualitat 2.650 milions d'euros mitjançant tres fons: Fond-ICO Global, Fond-ICO Infraestructures i Fond-ICO Pime.

Noticias relacionadas

contador