trader-observa-atentamente-cotizacion-wall-street

Els índexs europeus cauen aquest dijous (Ibex: -0,4%. 9.369 punts) després que ahir Wall Street tanqués la jornada amb signe mixt i moviments moderats després d'un missatge desconcertant de la Reserva Federal (Fed) que ha deixat al mercat descol·locat. El banc central estatunidenc ha anticipat, per a molts sense necessitat, que no pujarà tipus en 2019, mostrant-se fins i tot més acomodatici del que s'esperava. Aquest actuació de la Fed podria marcar el camí a la resta de bancs centrals. Tots els bancs de l'Ibex es col·loquen entre els valors que més cauen aquest dijous. Sabadell, Bankia i CaixaBank es deixen un 2%, respectivament.

  • 11.063,90
  • -0,10%

"Wall Street no estava ahir molt segur de què fer amb la sorpresa de la Fed. Inicialment es van esborrar les pèrdues però el rebot va ser de curta durada. Encara que Jerome Powell va continuar insistint que l'economia està bé, el fet que el diagrama de punts ara mostri zero augments de tipus en 2019, el que s'hagi interromput la reducció del balanç i el que s'hagin retallat les perspectives econòmiques diu el contrari. Les actuacions de la Fed pinten el panorama clarament menys prometedor", explica Jasper Lawler, responsable d'anàlisi de London Capital Group.

Lawler insisteix que la Reserva Federal podria haver mostrat un missatge més acomodatícia baixant les expectatives anteriors de dues pujades de tipus a una. "Els moviments de la Fed van ser clarament encara més acomodaticis que això. Això ha portat al mercat a pensar que una retallada de tipus podria ser tan probable com una pujada de tipus a la fi d'any", afegeix aquest expert.

Amb aquest panorama sobre la taula, el Banc d'Anglaterra es reuneix aquest dijous. En aquest cas no són previsibles sorpreses mentre que s'escoltarà amb atenció el que hagi de dir l'organisme sobre la caòtica situació que travessa el país. Avui comença el Consell Europeu en el qual es decidirà l'esdevenir del Brexit a curt termini. Sobre la taula aquesta pròrroga de tres mesos que Theresa May lamenta haver-se vist obligada a demanar a Europa.

"May la hi juga tot a una carta mentre que des de la UE no donen crèdit a les innombrables piruetes polítiques que realitza en els últims mesos la 'premier' britànica. El resultat de tot això és la forta caiguda que va experimentar ahir la lliura esterlina", expliquen els experts de Link Securities.

Abans de res això -la sorpresa de la Fed, el caos del Brexit, les anades i vingudes entre la Xina i els EUA- les bosses opten avui per les caigudes i la prudència. L'Ibex cotitza en aquests moments just en nivells de suport, en els 9.360 punts.

Quant a les dades macro de la jornada, avui es publiquen les vendes minoristes a Regne Unit i, en la Zona Euro, la lectura preliminar de la confiança dels consumidors.

Noticias relacionadas

contador