ep una joven se coloca una mascara en milan tras la alerta por el coronavirus
Claudio Furlan/LaPresse via ZUMA / DPA

Les borses europees han passat aquest dimecres de caure un 2%-3% a tancar amb pujades. L'Ibex ha avançat un 0,71%, quan a mig matí havia arribat a deixar-se més d'un 2%. El selectiu espanyol ha tocat el suport dels 9.000-9.100 punts i, des d'aquí s'ha recuperat. Els experts de Bolsamanía no descarten que reboti ara fins a la zona dels 9.500 punts. Tot això s'ha produït mentre s'intensificaven les novetats sobre la propagació del coronavirus a Europa, amb 12 contagis ja a Espanya, 11 morts a Itàlia i dos morts a França. En aquests moments, hi ha molta confusió i els esdeveniments es succeeixen molt ràpidament. En qualsevol cas, el que sembla clar és que la volatilitat ha arribat i no se'n pensa anar.

  • 11.105,50
  • 0,50%

Wall Street va viure aquest dimarts una altra sessió de fortes caigudes (-3% de mitjana) i a l'Àsia els descensos també s'han imposat aquesta matinada. Els experts assenyalen que els inversors s'han adonat finalment que el creixement econòmic mundial pot aturar-se a mesura que els efectes del coronavirus s'estenen. Això provoca que els consumidors deixin de gastar i les cadenes de subministrament s'atrofien pel fet que els treballadors i consumidors es queden a casa, explica Michael Hewson, estrateg en cap de CMC Markets a Londres.

"Durant els últims 12 mesos aproximadament, el consumidor ha estat l'únic motor que ha impulsat l'economia mundial, ajudant en aquest procés a empènyer els mercats de valors fins als seus registres recents", recalca Hewson.

Els analistes apunten que, ara que els polítics han començat a tancar fronteres, a imposar restriccions de moviment i quarantenes, els inversors semblen estar preparant el terreny per a les "inevitables" reduccions de beneficis i ingressos que "probablement" apareixeran durant les pròximes setmanes i mesos.

A l'àmbit empresarial, la notícia del dia a Espanya han estat els resultats d'Iberdrola (+5,11%) i Cellnex (-2,04%). A més, aquesta última ha anunciat un acord amb Bouygues Telecom per a invertir 1.000 milions en els pròxims 7 anys en fibra òptica. Atents també a Aedas Homes (+7,07%), que ha guanyat 32 milions d'euros en 2019 i ha anunciat el pagament del seu primer dividend.

Al pla polític, els inversors també estaran pendents de la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat que es reuneix aquest dimecres.

Pel que fa a les dades macro de la jornada, poques referències d'interès.

Pel que fa a les dades macro de la jornada, poques referències d'interès.

Noticias relacionadas

contador