dl seoul south korea shopping night asia pb
Sharecast / min woo park via Pixabay

Les borses asiàtiques han viscut aquest dijous una sessió de guanys liderats pel bon comportament del Hang Seng de Hong Kong, que puja un 1,7%. A la Xina continental, el Shanghai Composite avança un lleu 0,12%, mentre que el Shenzhen Component baixa un 0,2%.

Les alces es produeixen després del tancament positiu d'ahir a Wall Street i amb els inversors pendents del començament del simposi econòmic de Jackson Hole. La cita estrella d'aquesta trobada tindrà lloc divendres, amb la compareixença del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell.

Al Japó, el Nikkei 225 es revalora al voltant d'un 0,6% i el Topix, un 0,5%. L'S&P/ASX australià també puja un 0,69%.

A Corea del Sud, el Kospi suma un 0,9% i el Kosdaq, un 1,44%. El Banc de Corea ha pujat el tipus d'interès de referència en 25 punts bàsics i ha elevat significativament les previsions d'inflació.

El governador, Rhee Chang-yong, ha declarat que la lluita contra la inflació continua sent la prioritat del Banc de Corea, i que les expectatives del mercat que el tipus d'interès arribarà al 2,75% o al 3,00% a finals d'any "continuen semblant apropiades". Tot i això, ha advertit que caldria revisar-les, si el creixement s'afebleix de forma acusada.

"Mentre la nostra taxa de creixement es mantingui relativament sòlida en comparació amb la d'altres països, assegurar-se primer que la inflació està sota control seria útil per a tothom a mitjà i llarg termini", ha afirmat Rhee en una conferència de premsa a Seül.

Noticias relacionadas

contador