• Trump també canvia la seva postura respecte a Yellen i no descarta recolzar-la per un nou mandat al capdavant de la Fed
  • Suavitza les seves paraules sobre la Xina i les divises per no afectar la seva estratègia conjunta respecte a Corea del Nord
0cb916
Donald Trump, president dels Estats Units.

Les últimes paraules de Donald Trump en una entrevista amb The Wall Street Journal, a més de provocar caigudes en el dòlar -el president dels Estats Units va recalcar que la divisa americana "està massa forta"-, també han deixat un 'gir' en diversos aspectes del seu discurs que poden considerar-se clau.

D'una banda, respecte a la política monetària de la Reserva Federal (Fed), el president Trump es mostra ara partidari de mantenir els tipus baixos quan la seva postura fins al moment havia estat, en principi, la contrària. De fet, els plans de la Fed per aquest any (estan projectades tres pujades de tipus, de les quals ja s'ha dut a terme una) s'atribueixen, en bona mesura, a la 'pressió' de Trump. Ara, no obstant això, el president Trump diu que preferiria que els tipus es mantinguessin baixos. "M'agrada una política de baixos tipus d'interès, he de ser honest amb vostè", va apuntar a la citada entrevista.

I no només ha canviat el seu plantejament respecte als tipus d'interès, també ho ha fet sobre la presidenta de la Fed, Janet Yellen, que al passat ha rebut crítiques per la seva banda i que es dóna per fet que abandonarà l'organisme a principis de 2018 quan finalitza el seu mandat. El president dels Estats Units va indicar que està obert a tornar a nominar Janet Yellen per a la presidència de la Fed. "M'agrada, la respecto", va afirmar.

Junts amb la política monetària de la Fed i el dòlar -"s'està tornant massa fort", va dir, i va afegir, "És molt, molt difícil competir quan es té un dòlar fort i altres països estan devaluant la seva moneda"-, Trump ha suavitzat també el seu discurs respecte a la Xina, a la qual ha acusat en diverses ocasions de manipular la divisa. Segons Trump, ha canviat la seva opinió sobre la Xina en aquest sentit, perquè no vol posar en perill les negociacions amb Pequín per enfrontar l'amenaça de Corea del Nord.

En aquest sentit, els experts de Link Securities apunten, al seu informe diari, que Corea del Nord és la veritable amenaça dels Estats Units a curt termini, no Rússia. "La situació a la península de Corea del Nord és més complexa, per l'imprevisible comportament del règim comunista de Corea del Nord i el seu líder". No obstant això, aquests analistes creuen que els últims moviments del Govern xinès que indiquen als EUA que la solució ha de ser pacífica, fan pensar que la situació no va a anar a més.

Noticias relacionadas

contador