ep kristalina georgieva directora gerente del fmi
Felix Hörhager/dpa - Archivo

El Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial (BM) han demanat de manera conjunta l'alleujament del deute per als països més pobres per la crisi del coronavirus.

"Amb efecte immediat, i de conformitat amb les lleis nacionals dels països creditors, el grup del Banc Mundial i l'FMI exigeixen a tots els creditors bilaterals oficials que suspenguin els pagaments del deute dels països IDA que sol·licitin aquesta indulgència", han demanat tots dos organismes.

"És probable que el brot de coronavirus tingui greus conseqüències econòmiques i socials per als països IDA, on viu una quarta part de la població mundial i dos terços de la població mundial que viuen en la pobresa extrema", han afegit.

Totes dues entitats han convidat "als líders del G20 a encarregar al BM i al FMI que facin aquestes avaluacions, inclosa la identificació dels països amb situacions de deute insostenibles, i que preparin una proposta d'acció integral per part dels creditors oficials bilaterals per a abordar les necessitats de finançament i alleujament del deute dels països IDA. Buscarem l'aprovació de la proposta en el Comitè de Desenvolupament d'abril".

El BM i l'FMI creuen que és imperatiu en aquest moment proporcionar una sensació global d'alleujament per als països en desenvolupament, així com un senyal potent per als mercats financers. "La comunitat internacional agrairia el suport del G20 a aquesta crida", han conclòs.

Noticias relacionadas

contador