mario-draghi-repond-aux-critiques-allemandes-contre-la-bce

El deute dels bancs espanyols amb el Banc Central Europeu (BCE) es va mantenir estable al maig respecte al mes anterior, fins a situar-se als 169.675 milions d'euros, enfront dels 169.668 milions d'euros d'abril, que corresponen a l'apel·lació bruta per part de les entitats a l'institut emissor a través de les operacions regulars de finançament en un escenari de menor incertesa política a Catalunya.

Segons les dades provisionals fetes públiques aquest dijous pel Banc d'Espanya, el deute de les entitats espanyoles amb l'institut emissor, però, és un 1,97% inferior a la de maig de l'any passat. Per la seva banda, l'apel·lació bruta del conjunt de l'Eurosistema a l'organisme que presideix Mario Draghi va arribar al cinquè mes de l'any als 759.943 milions d'euros, un 0,19% menys que el mes anterior i un 2,78% menys que al maig de 2017.

Així, l'apel·lació dels bancs residents a Espanya a l'institut emissor al maig va representar el 22,32% de l'apel·lació total del conjunt de l'Eurosistema, en línia amb la dada del mes anterior.

PROGRAMA DE COMPRA D'ACTIUS

D'altra banda, el volum agregat d'actius adquirits a Espanya en el marc dels diferents programes de compra d'actius implementats des de 2009 pel BCE sumava 321.219 milions d'euros al maig, és a dir, un 0,77% més que al mes anterior. Aquesta xifra s'ha incrementat un 24,7% en un any i reflecteix l'impacte de les compres mensuals d'actius realitzades pel BCE en el context del programa d'expansió quantitativa (QE) de l'institut emissor a partir de març de 2016.

En el conjunt de l'Eurosistema, l'import agregat de les compres d'actius va arribar al maig un total de 2,51 bilions d'euros, un 1,21% més que el mes anterior i un 26,8% per sobre d'un any abans. Segons les dades del Banc d'Espanya, el volum agregat de compres d'actius a Espanya representa un 12,8% del total corresponent al balanç consolidat de l'Eurosistema, en línia amb el mes anterior.

Noticias relacionadas

contador