cbdraghi73

El deute dels bancs espanyols amb el Banc Central Europeu (BCE), que reflecteix l'apel·lació bruta de les entitats a l'institut emissor a través de les operacions regulars de finançament, es va reduir lleugerament al juliol (-0,5%) respecte al mes anterior, fins els 171.886.000 d'euros.

Segons les dades provisionals fetes públiques aquest dilluns pel Banc d'Espanya, el deute de les entitats espanyoles amb l'institut emissor ha crescut un 25% al ​​juliol respecte al mateix mes de l'any precedent.

Aquesta tendència del deute de la banca espanyola amb el BCE està en línia amb la descrita pel conjunt de l'Eurosistema, en què l'apel·lació bruta a l'organisme presidit per Mario Draghi va arribar al juliol als 775.303.000 d'euros, un 0,5% menys que el mes anterior, tot i que un 45,6% més que durant el mateix període d'un any abans.

Així, l'apel·lació dels bancs residents a Espanya a l'institut emissor es va mantenir estable al juliol, en representar un 22,2% del total de les entitats de l'Eurosistema, en la mateixa línia que la dada de maig.

PROGRAMA DE COMPRA D'ACTIUS

D'altra banda, el volum agregat d'actius adquirits a Espanya en el marc dels diferents programes de compra d'actius implementats des de 2009 pel BCE sumava 270.695.000 d'euros al juliol, un 2,15% més que al mes anterior.

Aquesta xifra s'ha incrementat un 58,5% en un any, reflectint l'impacte de l'increment en el volum de compres de mensuals actius realitzades pel BCE, en el context del programa d'expansió quantitativa (QE) de l'institut emissor, a partir de març de 2016.

En el conjunt de l'Eurosistema, l'import agregat de les compres d'actius va arribar al juliol un total de 2,097 bilions d'euros, un 2,7% més que el mes anterior. Segons les dades del Banc d'Espanya, el volum agregat de compres d'actius en el balanç representa un 12,9% del total corresponent al balanç consolidat de l'Eurosistema.

Noticias relacionadas

contador