bitcointvf transparent

"La guerra està impulsant la demanda de bitcoins i accions verdes", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote. Segons aquest expert, el bitcoin "ara és l'actiu en què confien els russos per treure els seus fons del sistema tradicional. Les compres de bitcoin amb rubles s'han disparat després de les sancions".

"Si Occident no dona una resposta política a l'adopció del bitcoin per part de Rússia, la tendència positiva podria desenvolupar-se encara més i convertir el bitcoin en l'actiu de refugi segur número u a la configuració de la guerra", afegeix aquest expert.

Segons la seva opinió, fer transaccions de valor en bitcoin també ajuda els oligarques russos a esquivar les sancions occidentals. També pot ajudar les empreses russes i fins i tot el Banc Central de Rússia a moure fons, ja que aquestes entitats ja no poden accedir a dòlars nord-americans i la majoria dels bancs russos ja no formen part del sistema SWIFT.

No obstant, opina Ozkardeskaya, cal veure quant tolerarà Occident la interferència del bitcoin en les seves decisions polítiques, cosa que "augmenta els riscos reguladors per a les criptomonedes". Tot i això, en la situació actual, als russos els pot valer la pena córrer el risc, a causa de la falta de regulació.

Noticias relacionadas

contador