• El BCE afrontaria "qualsevol contingència que pogués posar en perill una convergència sostenible de la inflació cap al seu objectiu"
cbdraghi83

Aquest dijous s'han publicat les actes de la reunió de juny del Banc Central Europeu (BCE). Dels documents es desprèn que el consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) va considerar necessari assenyalar que seguia disposat a ampliar el programa de compra de deute en cas necessari per portar la inflació al seu objectiu de gairebé un 2%.

A més, el BCE diu que la reducció de riscos va justificar el canvi en els senyals sobre els tipus d'interès, que no baixaran més, segons les actes. Però "el consell de govern necessitava continuar assenyalant la seva disposició a canviar la mida i / o la durada del seu programa de compra d'actius", afegeixen els documents.

D'aquesta manera el BCE afrontaria "qualsevol contingència que pogués posar en perill una convergència sostenible de la inflació cap al seu objectiu", que és una taxa una mica per sota del 2%.

El consell de govern ha considerat que mentre es mantingui l'expansió econòmica i si millora més la confiança en les perspectives d'inflació, es podria revisar els senyals sobre les compres de deute i no mostrar aquesta disposició a augmentar-les.

El president del BCE, Mario Draghi, va dir a finals de juny a Sintra (Portugal) que l'entitat considera un ajust gradual de les seves estímuls monetaris, cosa que va portar a pensar els analistes econòmics que al setembre assenyalarà una reducció del programa de compra de deute.

No obstant això, l'endemà d'aquestes declaracions, l'organisme monetari va assenyalar que hi havia hagut una "sobrereacció", ja que el mercat havia "malinterpretat" Draghi. Aquesta informació va provocar un brusc moviment al mercat de divises, davant la sensibilitat dels inversors sobre quan afrontarà la institució el viratge de la seva política monetària ultraexpansiva.

Noticias relacionadas

contador