la bce relevera ses taux tant que l inflation sera au dessus de 2 dit lagarde

El Banc Central Europeu (BCE) podria frenar el ritme de pujades dels tipus d'interès. Els responsables de la política monetària estarien sospesant un alentiment ja des del mes de desembre, quan podrien acordar elevar el preu dels diners en només mig punt. Tot i això, no hi ha res tancat sobre això, i l'augment de la inflació podria portar a un augment de 75 punts bàsics.

Les discussions inicials que estan mantenint els membres del BCE suggereixen que hi ha una falta d'impuls per emprendre una nova pujada del 0,75%, recull Bloomberg. Per això el Consell de Govern està sospesant ser menys agressiu durant la propera reunió, una postura que només canviaria si es produeix un nou augment per sorpresa de la inflació.

Però, per què el BCE s'estaria plantejant ara una pujada més continguda? Primer, pels riscos de recessió creixents a la zona de l'euro, però també davant la possibilitat que les pressions sobre els preus caiguin.

En qualsevol cas, falten quatre setmanes per a la darrera reunió de l'any del Banc Central Europeu (BCE), que se celebrarà el proper 15 de desembre, i encara hi ha temps perquè la balança s'inclini cap a un altre costat. Tot dependrà de les dades que es vagin coneixent. Sobretot, de la inflació, que es publicarà a finals de novembre.

Serà "rellevant" a l'hora de prendre una decisió, tal com ha dit el vicepresident del BCE, Luis de Guindos, en una entrevista a Bloomberg TV, encara que igual que altres membres de l'organisme, no s'ha volgut pronunciar sobre la magnitud del proper moviment.

En qualsevol cas, la inflació continua sent rècord a la regió de l'euro, on la darrera lectura va revelar una pujada fins al 10,6% a l'octubre. Caldrà veure el seu acompliment, encara que el mateix Guindos ha advertit que es mantindrà "elevada" fins al primer semestre del 2023.

Noticias relacionadas

contador