petroleo-pozo

El petroli s'abona al verd aquest dilluns. Els preus del barril de Brent, referència a Europa, pugen per sobre dels 73 dòlars (+0,9%) mentre que els del West Texas, referència als EUA, se situen als 71,48 dòlars per barril (+0, 8%).

El principal motiu d'aquestes alces, que situen el Brent a la zona de màxims de maig de 2019, i el West Texas l'acosta als màxims d'octubre de l'any 2018, és la recuperació de la demanda d'esquist.

Per exemple, el trànsit de vehicles està tornant als seus nivells prepandemia en regions d'Amèrica del Nord i Europa, on s'estan aixecant les restriccions al desplaçament gràcies al bon ritme de la vacunació.

Divendres passat, l'Agència Internacional de l'Energia demanava a l'OPEC+ elevar la seva producció de cru per satisfer aquesta renovada demanda.

Cal recordar que l'OPEP i els seus aliats estan limitant la seva producció per sostenir els preus de l'esquist des de l'any passat, quan la pandèmia va arrossegar gran part de la seva demanda. Des de Goldman Sachs ja veuen el Brent pujant per sobre dels 80 dòlars per barril aquest estiu a mesura que la vacunació segueixi donant ales a la reobertura de les economies.

Noticias relacionadas

contador