ep la presidenta de banco santander ana botin en la junta general de accionistas 2019
SANTANDER - Archivo

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i el Santander han signat diversos acords per fer costat a les empreses espanyoles afectades per l'impacte econòmic de la pandèmia. Amb aquest objectiu, el banc de la UE atorgarà a l'entitat espanyola 757 milions d'euros per injectar liquiditat i finançar les inversions de pimes i midcaps en un moment especialment complicat per a elles. Gràcies a aquest acord, serà possible oferir-los finançament en condicions avantatjoses, tant en tipus d'interès com en terminis d'amortització, per impulsar la recuperació del teixit productiu a Espanya, ha informat l'entitat càntabra.

  • 4,54€
  • 2,86%

El BEI facilita aquests fons dins de les iniciatives que va posar en marxa per reaccionar de manera ràpida a la crisi provocada per la pandèmia. En concret, el banc de la UE va aprovar al març una primera resposta per mobilitzar fins a 28.000 milions d'euros de finançament facilitant préstecs pont, períodes de carència i d'altres mesures per alleujar la falta de capital circulant de pimes i midcaps, en col·laboració amb els intermediaris financers dels Estats membres. A més, el Grup BEI ha adoptat mesures extraordinàries per accelerar els seus processos i flexibilitzar les polítiques internes, amb l'objectiu, entre d''altres, de desplegar el seu suport el més ràpid possible, i de finançar costos que no finançaria en condicions normals, com les despeses corrents de les empreses europees.

Dins dels acords signats amb el Santander, 100 milions d'euros es destinaran específicament a finançar projectes d'inversió de les pimes que treballen al sector agro alimentari i que s'han vist afectades per la crisi provocada per la pandèmia, i 100 milions més es canalitzaran a través del Santander Consumer Finance per facilitar liquiditat a les pimes espanyoles afectades per la crisi de la Covid-19 i que necessitin renovar les seves flotes de transport amb vehicles nous més eficients i respectuosos amb el medi ambient. Aquesta línia de finançament permetrà també l'adquisició de maquinària agrícola i autobusos.

Noticias relacionadas

contador