bank of england dl boe boe uk sterling gilts economy bonds pound
Bank of England ( https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/ ) No changes made

Pas al capdavant del Banc d'Anglaterra (BoE) per aturar la caiguda de la lliura i del mercat de bons britànic, originat per la polèmica rebaixa d'impostos anunciada pel Regne Unit, que serà finançada amb més deute.

"En línia amb el seu objectiu d'estabilitat financera, el Banc d'Anglaterra està llest per restaurar el funcionament del mercat i reduir qualsevol risc de contagi a les condicions creditícies per a les llars i les empreses del Regne Unit", ha explicat en un comunicat publicat aquest dimecres.

L'entitat ha afegit que "està monitoritzant molt de prop l'evolució dels mercats financers a la llum de la important revisió de preus dels actius financers del Regne Unit i del món", en al·lusió a la caiguda de la lliura fins a mínims històrics enfront del dòlar i a l'estratosfèrica pujada dels rendiments dels bons britànics (coneguts a l'argot financer com a gilts).

"Aquesta revisió de preus s'ha tornat més significativa als últims dies, i està afectant particularment el deute del govern del Regne Unit a llarg termini. Si la disfunció en aquest mercat continués o empitjorés, hi hauria un risc material per a l'estabilitat financera del Regne Unit. Això conduiria a un enduriment injustificat de les condicions de finançament i a una reducció del flux de crèdit a l'economia real", ha reconegut el BoE.

Per això, l'organisme "realitzarà compres temporals de deute públic britànic a llarg termini a partir del 28 de setembre. El propòsit d'aquestes compres serà restaurar les condicions ordenades del mercat. Les compres es realitzaran a l'escala que sigui necessària per aconseguir aquest resultat".

"Aquestes compres estaran estrictament limitades en el temps. Estan destinades a abordar un problema específic al mercat de bons del Govern a llarg termini. Les subhastes es duran a terme des d'avui fins al 14 d'octubre. Les compres es desfaran de manera ordenada i una cop es consideri que els riscos per al funcionament del mercat han disminuït", ha detallat la institució.

D'altra banda, el BoE ha reiterat el seu compromís amb la inflació i ha comentat que el seu Comitè de Política Monetària "no dubtarà a canviar les taxes d'interès tant com sigui necessari perquè la inflació torni a l'objectiu del 2% de manera sostenible" a mitjà termini".

Tot i això, ha assenyalat que el seu programa anual de reducció de balanç de 80.000 milions de lliures, que implica la venda de bons i que havia de començar la setmana que ve, ha estat posposat fins al 31 d'octubre "a la llum de les condicions actuals del mercat”.

Noticias relacionadas

contador