• Només el 15% dels enquestats creu que els últims esdeveniments a Catalunya no afectaran negativament les seves estratègies
catalunyazb

Kreab, empresa internacional de Consultoria de Comunicació, Reputació i Assumptes Públics, ha actualitzat el seu informe anual 'Spain as an Investment Opportunity', per recollir la valoració dels inversors internacionals sobre l'actual incertesa política a Catalunya. Elaborada la primera versió de 2017 el passat mes de juliol, l'informe analitza anualment la percepció dels inversors internacionals sobre Espanya com a destí d'inversió, així com les seves perspectives per al present any.

Segons els resultats obtinguts, més del 80% dels enquestats considera que els últims esdeveniments a Catalunya tindran un impacte negatiu o molt negatiu en les seves decisions d'inversió a la comunitat autònoma. De fet, el 55% del total de professionals consultats ha afirmat que no tindrà en compte Catalunya com a destinació d'inversió mentre es mantingui aquesta situació.

D'altra banda, un 10% del total tampoc tindran en compte la resta d'Espanya a les seves inversions a l'actual escenari d'incertesa. Així mateix, el 15% dels inversors enquestats reduirà lleugerament les seves inversions en el conjunt del país, a causa de l'actual context.

Addicionalment, del total d'inversors consultats que assegura que mantindrà les seves inversions a Catalunya malgrat aquest escenari (un 45%), el 15% ha afirmat que reduirà considerablement les seves inversions a la comunitat autònoma i un 10% ho farà lleugerament. Per contra, només el 15% d'aquests inversors considera que la crisi a Catalunya no afectarà negativament les seves estratègies.

El passat mes de juliol, quan Kreab va elaborar la segona edició de l'informe 'Spain as an Investment Opportunity', el resultat llançava un notable optimisme sobre Espanya com a destí d'inversió, tot i que els enquestats consideraven que la incertesa política era el principal factor de risc a l'hora d'invertir al nostre país. Ara que el conflicte independentista a Catalunya s'ha aguditzat, sembla que els inversors estan posposant les seves decisions d'inversió i fins i tot reduint la seva exposició a la regió amb l'objectiu de reduir el risc.

A l'informe de juliol de 2017, pràcticament tots els enquestats (el 96,6%) tenien una percepció positiva o molt positiva sobre l'economia espanyola per a aquest any, el 93% d'ells recomanava Espanya com a destí d'inversió i el 76% esperava que la seva inversió a Espanya augmentés aquest any en comparació amb el 2016.

Noticias relacionadas

contador