• Els inversors, a l'espera de la reunió del Banc Central Europeu del dijous
  • L'agencia S&P espera que Draghi estengui el programa d'actius al desembre
Ibex_Inversores

Falta de tendència per l'Ibex i pèrdues moderades en les borses europees, després que Xina hagi complert amb les expectatives de creixement durant el tercer trimestre de 2016. L'Ibex cotitza pràcticament pla i manté els 8.800 punts assolits el dimarts.

  • 11.154,60
  • 1,56%

El creixement xinès s'ha situat en el 6,7% fins a setembre, en línia amb l'esperat pels analistes, amb la caiguda de la inversió privada compensada pel Govern. La producció industrial ha estat la dada més decebedora, situant-se en el 6,1%, tres desenes per sota de l'esperat. Per la seva banda, les vendes minoristes han pujat un 10,7%, gairebé en línia amb la previsió del consens de 10,6%.

A Europa, els inversors es mantenen a l'espera de la reunió sobre política monetària del Banc Central Europeu (BCE). Des de Standard & Poor's, afirmen que "el BCE farà tot el que faci mancada per evitar un enduriment brusc de les condicions financeres i prevenir que el creixement i la inflació s'afebleixin".

S&P preveu que "el BCE anunciarà al desembre que estén el seu programa de compra d'actius més enllà de 2017, a més de mesures tècniques per fer front a l'escassetat de bons"

En aquest sentit, sobre les informacions que apunten al fet que el BCE s'estan plantejant retallar a mitjà termini el seu programa de compra d'actius, S&P afirma que el banc central "no començarà el tapering (retirada d'estímuls) abans que finalitzi 2017". A més, l'agència preveu que "el BCE anunciarà al desembre que estén el seu programa de compra d'actius més enllà de 2017, a més de mesures tècniques per fer front a l'escassetat de bons" elegibles per ser comprats.

Al mercat de petroli, el cru Brent, de referència a Europa, puja un 1% i recupera els 52 dòlars, mentre el West Texas també puja un 1% i cotitza prop de 51 dòlars. Falta per publicar-se la dada d'inventaris setmanals de cru a EUA, que sol augmentar la volatilitat de 'l'or negre'.

EMPRESES: RESULTATS EMPRESARIALS

Un altre factor clau per a les borses durant aquestes jornades és el dels resultats empresarials. A Espanya, Bankinter i Ferrovial publicaran els seus comptes aquest dijous, mentre a Estats Units avui és el torn de Morgan Stanley. Una empresa que registra pèrdues destacades en el premarket de Wall Street és Intel, que va decebre anit, després del tancament de mercat, amb els seus comptes trimestrals.

Sobre els resultats del sector bancari a EUA, JP Morgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo i Goldman Sachs han generat un benefici de 22.776 milions de dòlars en el tercer trimestre. És a dir, un 0,7% menys que el mateix període de l'any anterior.

DADES ECONÒMIQUES

En l'actualitat econòmica, a més de les dades publicades a Xina, els experts de Bankinter destaquen que es publiquen "dades del sector immobiliari" a Estats Units, que poden confirmar que la "recuperació segueix el seu curs, recolzada en els baixos costos de finançament i en la solidesa del mercat laboral".

D'altra banda, amb els mercats europeus ja tancats, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que recollirà l'evolució econòmica d'EUA des de finals d'agost fins a principis d'octubre. "Hauria de reflectir la millora que durant aquest període s'ha apreciat en diferents indicadors", assenyalen aquests experts.

ANÀLISI TÈCNICA: BON MOVIMENT

l'Ibex ha realitzat un movimient tècnic molt interesant en dibuixar una petita figura de tornada en 'doble sòl'

"Molt interessant el moviment alcista aquest dimarts en l'Ibex 35, que després de despertar amb un buit alcista en els 8.740 punts sembla decidit a superar la zona de resistència més immediata dibuixant, a més, una petita figura de tornada en 'doble sòl'", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Pauta que d'altra banda hauria d'acostar-li a la important zona de resistència que presenta en el buit a la baixa setmanal dels 9.025 punts i per damunt els 9.135 punts. A diferència d'ocasions anteriors, el moviment de recuperació en els preus està ben suportat per una clara millorança del sector financer europeu en el seu conjunt. En el cas que ens ocupa, el del nostre Ibex 35, agrairíem que Telefónica, molt ressagada, aconsegueixi despertar-se", afegeix aquest expert.

contador