bolsa madrid ibex portada

Anar a banc a comprar o vendre valors borsaris és una fotografia amb tons sèpia a la història del nostre país. L'Internet i l'aparició de brokers i plataformes ho ha canviat tot. El 30% de les transaccions d'aquest tipus a Espanya, es fan ja des del telèfon mòbil o l'ordinador, segons dades d'XTB. Però, com és l'inversor espanyol?

  • 11.076,50
  • 0,84%

L'inversor "tipus", segons dades del Banc d'Espanya, posseeix estalvis en borsa per valor de 9.000 € i té una edat de 54 anys que el situa per sobre de la mitjana europea.

A Espanya l'inversor és, a més, molt tradicional, inverteix principalment en blue xips de l'IBEX 35 com Santander, Telefónica, BBVA, Repsol o Iberdrola, empreses molt reconegudes a nivell nacional, amb diverses dècades d'història i en les qual precisament aquest tipus d'inversor se sent còmode, ja que entén el seu negoci, coneix la marca i valora positivament la seva política de dividends.

"No obstant això les dades apunten també a una nova i creixent generació d'inversors, amb una edat inferior i un poder adquisitiu més limitat. Aquests inversors més joves estan canviant radicalment les seves preferències, i es decanten per companyies que utilitzen en el seu dia a dia com Facebook, Amazon, Netflix o Apple", indica Pau Gil, Cap d'Estratègia d'XTB.

Segons un recent estudi de BME, les famílies espanyoles són propietàries del 16,1% de les accions cotitzades a la borsa espanyola. Aquest percentatge ha anat descendint progressivament des dels màxims assolits el 1998, quan la inversió directa de les llars espanyoles ascendia fins al 35,1%. La creixent popularitat d'altres vehicles d'inversió que ofereixen la mateixa exposició a la borsa com els fons d'inversió, plans de pensions i ETF ha accelerat aquesta caiguda.

Si parlem de les accions de la borsa espanyola més negociades, entre els clients d'XTB al nostre país, destaquen al mercat nacional IAG, Banc Santander i Banc Sabadell, mentre que als EUA ho fan Tesla, Amazon i Nio. No obstant això, els actius més populars pels seus clients continuen sent els derivats de l'S&P 500, DAX, EURUSD, Petroli i Or.

Noticias relacionadas

contador