• En les seves previsions, la Tresoreria segueix sent un mitjà per baixar la volatilitat de les carteres i preservar capital
miguel angel garcia director de inversiones de diaphanum

Diaphanum, la companyia d'inversió independent liderada per Rafael Gasco, considera que els indicadors i els resultats empresarials s'han de mantenir forts en un context de valoracions de bons corporatius i renda variable molt ajustats. No obstant això, Miguel Ángel García, director d'Inversions de la gestora, alerta que "el risc més important del mercat és la complaença davant la baixa volatilitat".

A l'àmbit polític, el director d'Inversions de la gestora destaca "les dificultats per la qual està passant el president dels EUA, Donald Trump, la formació de govern a Alemanya i les incerteses a Espanya amb Catalunya i Itàlia amb les eleccions". I a l'àmbit econòmic, "el possible reescalfament de l'economia dels EUA, els països emergents i les pujades de tipus per la FED, l'alt nivell d'endeutament de l'economia xinesa, el Brexit i la banca italiana i alemanya". Corea del Nord és el principal risc geopolític.

La companyia ha presentat aquest dimecres les Perspectives Financeres per al primer semestre del 2018. Segons les previsions de Diaphanum, el creixement mundial estarà lleugerament per sota de la mitjana, liderat per les economies no desenvolupades. Les economies desenvolupades milloren la seva aportació, però el pes més gran prové d'emergents.

En les seves previsions, la Tresoreria segueix sent un mitjà per baixar la volatilitat de les carteres i preservar capital, encara que el seu retorn és molt reduït per la influència del Banc Central Europeu. "Els bons governamentals continuen amb valoracions molt exigents a causa del programa de compres del BCE. Si es manté la reactivació econòmica, la pujada de la inflació i la reducció de les compres, seguiran donant pèrdues. Els bons corporatius d'alta qualitat estan en general sobrevalorats, de manera que no veiem recorregut. Es pot tenir una tornada raonable per al seu nivell de risc en bons d'alt rendiment, convertibles i emergents".

Segons el director d'Inversions de Diaphanum, les borses estan valorades lleugerament per sobre de la seva mitjana històrica i tenen recorregut en la mesura que avancin els resultats empresarials, que en un entorn econòmic d'acceleració s'estan revisant a l'alça. Les valoracions més atractives són a l'Eurozona i als països emergents.

Miguel Ángel García indica que Diaphanum "sobrepondera la Inversió Alternativa mitjançant fons de baix risc per suplir la baixa rendibilitat que es pot obtenir en actius cars o de baix rendiment. Actualment en el dòlar existeix exposició que es cobrirà en el rang 1,10- 1,05 euros/dòlar i curt a paritat, la lliura romandrà feble tot i que la situació pot canviar amb el missatge una mica més agressiu del Banc d'Anglaterra i no esperem moviments per al ien".

La companyia d'inversió independent liderada per Rafael Gasco analitza que en general les dades avançades d'activitat empresarial i consum, així com el sector immobiliari apunten a una reactivació. "Les dades d'ocupació també estan millorant a les economies més importants. La globalització, les millores de productivitat i tecnològiques, l'excés de capacitat productiva, la manca de demandes salarials i els preus de l'energia i matèries primeres faran que la inflació sigui molt moderada tot i el creixement econòmic", considera el director d'Inversions de la gestora.

Noticias relacionadas

contador