credit suisse 20221027085816

El creixement econòmic global per al proper any serà d'un 1,6%, segons l'Investiment Outlook 2023 de Credit Suisse que s'ha publicat aquest dimarts.

La companyia de serveis financers creu que, tot i que els bancs centrals probablement frenaran o acabaran l'enduriment de les polítiques monetàries el 2023, no hi haurà retallades de tipus a cap de les principals economies.

"En aquest context, és probable que els actius de renda fixa ofereixin oportunitats atractives per als inversors, mentre que el rendiment de la renda variable es mantindrà contingut, almenys a la primera meitat de l'any", comenta.

Després d'un 2022 complicat, Credit Suisse espera per a 2023 recessions a la zona de l'euro i el Regne Unit i un alentiment del creixement a la Xina. "Aquestes economies haurien de tocar fons a mitjans del 2023 i començar una feble i tímida recuperació, un escenari que es basa en el suposat crucial que els EUA aconsegueixin evitar una recessió", comenta. "Esperem que el creixement econòmic en general es mantingui baix el 2023 en un entorn de rigoroses condicions monetàries i d'un reinici continu de la geopolítica", afegeix.

PER REGIONS

Per als Estats Units, Credit Suisse espera que el creixement de l'any vinent se situï en una mitjana del 0,8%. Tot i que reconeix que hi ha una alta probabilitat de recessió (per sobre del 40%), aquest no és el seu escenari base. "Esperem que la Reserva Federal segueixi endurint de manera agressiva la seva política monetària fins a arribar a una taxa d'interès final del 4,75%-5,00%", indica.

Per a la zona de l'euro, estima que continuarà en recessió fins a finals del segon trimestre del 2023 i que registrarà un creixement del -0,2% per a tot l'any 2023. Així mateix, espera que la inflació persistentment elevada i la debilitat de la moneda empenyin el Banc Central Europeu a pujar les taxes de forma agressiva fins a assolir una taxa final del 3% a principis del 2023.

Pel que fa a la Xina, preveu un creixement del 4,5% el 2023, per sota del consens. El menor potencial de creixement, la consolidació fiscal i l'abandonament lent de la política governamental de zero-Covid probablement frenaran l'economia. "La nostra expectativa és que qualsevol reobertura significativa es produirà només cap a finals del primer trimestre del 2023", anticipa.

Sobre el Regne Unit, destaca que va entrar en recessió al tercer trimestre del 2022 i espera que l'economia britànica es continuï contraient durant la major part del 2023.

FEBLE RENDIBILITAT DE LES ACCIONS

Credit Suisse estima que les accions generaran "una feble rendibilitat al primer semestre del 2023", ja que l'atenció continua centrada en el tema dels "tipus més alts durant més temps". Els sectors i regions amb beneficis estables, sota palanquejament i capacitat per fixar els preus haurien de tenir millors resultats en aquest entorn, comenta.

"Un cop ens apropem a un gir dels bancs centrals, els sectors sensibles als tipus d'interès amb un biaix de creixement podrien tornar a guanyar atractiu", explica Credit Suisse.

D'altra banda, la probable normalització de la inflació el 2023 hauria de fer més atractius els actius de renda fixa i tornar a oferir avantatges de diversificació a les carteres, avisa. "Els 'steepener' de la corba dels EUA, els bons sobirans de llarga durada dels EUA enfront dels de la UE, el deute de mercats emergents en divises fortes, el crèdit amb grau d'inversió i els títols crossover haurien d'oferir interessants oportunitats a 2023", conclou Credit Suisse.

contador