• Wall Street finalizó este miércoles la jornada con destacadas subidas
  • Alzas generalizas también en Asia, aunque con un Shanghai más débil
panico bolsas

Els mercats es desinflan a aquestes hores del matí. Poc ha durat l'alegria i l'IBEX en aquests moments cotitza pla mentre a la resta de les places europees els nombres vermells ja s'han imposat.

Aquesta matinada, les borses asiàtiques han experimentat pujades del mes de generalitzades i destacades. Wall Street, per la seva banda, va tancar aquest dimecres també amb pujades significatives (Dow Jones: +1,59%; Nasdaq: +2,21%; S&P: +1,66%).

Un augment en el preu del cru Brent i del petroli West Texas podria tornar a ajudar als mercats aquest dijous. El petroli va pujar després que l’Iran digués que comparteix la idea d'una estabilització dels preus del cru, encara que no va fer cap compromís de limitar la seva producció. Recordem que, a principis de setmana, l’Aràbia Saudita i Rússia van arribar a un acord per congelar la producció de cru als nivells de del mes de gener per aconseguir estabilitzar els preus i acabar amb la caiguda d'aquests.


"Tot això sembla suggerir que els preus del cru semblen haver trobat el seu sòl, la qual cosa va motivar el rebot també als mercats. No obstant això, encara estem molt lluny d'un compromís per part de l'Iran per seguir l'exemple de l'Aràbia Saudita i Rússia, i congelar la seva producció, ja que busquen tornar a augmentar la seva quota de mercat després de la retirada de les sancions internacionals al del mes de gener", assenyala en una nota aquest dijous Michael Hewson, expert de CMC Markets.


"Aquesta és probablement la raó per la qual veurem els preus del cru, malgrat aquestes recents pujades, en nivells més baixos als màxims vistos a finals de del mes de gener, en 36 dòlars", afegeix Hewson.


CLAUS DEL DIA

França: IPC de del mes de gener: -1,1%. Prev.: -1,0%. Ant.: 0,2%; IPC de del mes de gener a/a: 0,3%. Prev.: 0,4%. Ant.: 0,3%.



Europa: el dèficit comercial baixa un 1,2% el 2015, amb rècord històric d'exportacions.


Espanya: balança comercial del mes de desembre (10.00 h).


Estats Units: peticions setmanals d’atur (14.30 h); índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia febrer (14.30 h); índex líder del mes de gener (16.00 h); inventaris setmanals de cru, destil·lats i gasolina (17.00 h); discurs de John C. Williams, president de la Fed de Sant Francisco (21.30 h).


EMPRESES

Europa: Bae Systems, Vivendi i Nestlé presenten resultats.


Estats Units: Wal-Mart Stores presenta resultats.


ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX, PER CÉSAR NUEZ


Pujades del 2,79% a l'IBEX-35 aquest dimecres. L'índex continua amb el rebot del curt termini. El nostre selectiu acumula en quatre dies unes pujades del 8%, fet que li ha permès superar el primer nivell de resistència situat en els 8.212 punts. Creiem que podria continuar amb el rebot fins a la resistència dels 8.615 punts encara que sense oblidar que la tendència segueix sent clarament a la baixa i que el més normal és veure una tornada de les vendes en qualsevol moment. Només es confirmaria un senyal de fortalesa important amb la superació dels màxims del mes, dibuixats en els 8.896 punts.

contador