• Inici de sessió sense moviments importants
  • Gamesa ha tancat la compra de l'altra meitat d'Adwen a Areva
Bank of England, BoE, banking, financial services, money, City, London

Les accions europees resoldran aquest dijous una de les incògnites de setembre, què farà el Banc d'Anglaterra amb els tipus. Encara que tot apunta que els mantindrà en el 0,25%, podria ser l'últim banc central important a unir-se al club dels tipus negatius. A Espanya, l'IBEX puja lleugerament en l'obertura i manté els 8.700 punts, després d'una sessió en la qual el selectiu espanyol va cotitzar sense grans moviments.

  • 10.854,40
  • -2,22%
  • 18,05€
  • 0,00%

La banca va tornar a arrossegar la borsa espanyola i tres valors del sector financer van ser els que pitjor ho van fer durant l'última sessió: Sabadell, Popular i Santander. El sector no passa pel seu millor moment i, encara que la banca espanyola va superar amb èxit els últims tests d'estrès i està aconseguint complir els nous requeriments de capital, està veient com es retalla el seu benefici a causa dels tipus negatius sobre dipòsits.

La notícia empresarial del dia a Espanya és la compra del 50% d'Adwen a Areva per part de Gamesa, amb la qual cosa aconsegueix el control total de l'eòlic-marítima que gestionaven a mitges. Es resol així una de les principals incògnites per a la fusió de l'empresa espanyola amb la divisió eòlica de Siemens, quedant pendents de l'aprovació d'aquesta adquisició per part de l'organisme de competència alemany. En l'obertura, l'energètica espanyola puja un 0,78%.

7 DIES PENDENTS DELS BANCS CENTRALS

S'acosten moments decisius en els bancs centrals. Tot i que és poc probable que el Regne Unit canviï els seus tipus d'interès després d'haver presentat unes bones dades d'ocupació, la setmana que ve serà clau. Els EUA i el Japó decideixen dimecres què fer amb la seva política monetària i, tot i que és molt poc probable que el país nipó canviï els tipus, als Estats Units, la Reserva Federal (Fed) podria iniciar un canvi de tendència el proper 21 de setembre.

En el pla macroeconòmic, aquest dijous hi ha també decisió sobre tipus d'interès a Suïssa, on tot indica que seguiran amb la seva taxa negativa del -0,75%. A més, al Regne Unit, hi haurà dades sobre vendes al detall, seguides de subhasta de bons a 5 i 10 anys a Espanya. Més tard es publica l'IPC de la Zona Euro i ja, als EUA, es coneixeran les vendes detallistes d'agost, l'índex de preus de producció i l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia.

contador