dividendocb2

Els dividends estan tornant, i no a casa per Nadal, precisament. Les projeccions d'aquestes retribucions a l'accionista estan veient un sòlid rebot el 2021, especialment a Europa, reconeixen els analistes de JP Morgan al seu últim informe, en el qual també subratllen la bona recuperació de la recompra d'accions.

"Creiem que els vents de cua dels dividends seguiran", apunten els analistes del banc d'inversió nord-americà.

"Històricament solen anar de la mà de la progressió dels guanys, i tot i que el creixement del BPA sembla estar tocant sostre, creiem que els beneficis seguiran mantenint el seu avanç durant els pròxims trimestres, cosa que al seu torn hauria d'apuntalar el dels dividends", argumenten des del banc.

Per sectors, els experts de JP Morgan preveuen que el dels bancs i les matèries primeres segueixin liderant les alces. En aquest sentit, les projeccions de dividends de les mineres s'han disparat un 100%, seguides pel 55% del sector transports, el 50% de l'automoció i el 32% dels bancs.

"Seguim sent particularment optimistes en el retorn de capital (anteriorment citat) de mineres i bancs, sectors en què s'espera que el BCE aixequi les seves limitacions al dividend i les recompres d'accions a finals de setembre", expliquen a continuació.

"Cal destacar que tots els sectors defensius clau han vist certa reducció en la seva projecció de dividends aquest any", postil·len. Per exemple, la del sanitari cau un 2%; alimentació i begudes, un 3%; telecos, un altre 7%; companyies de serveis públics, un 2% i real estate, un 18%", conclouen.

EL PAGAMENT DE DIVIDENDS ES DISPARA A ESPANYA

El pagament de dividends a Espanya s'ha disparat un 127% d'abril a juny, segons Janus Henderson. Concretament, la 'xifra ha situat als 4.300 milions de dòlars, respecte als 1.900 milions distribuïts durant el mateix període de l'any anterior.

A nivell mundial, els dividends s'han disparat un 26,3% interanual en taxa general, arribant a la suma de 471.700 milions de dòlars (401.597 milions d'euros), només un 6,8% per sota del seu nivell del segon trimestre del 2019.

Noticias relacionadas

contador