• També es coneixeran les dades de confiança del consumidor de la zona euro
ahorro inversion lupa analisis portada

Aquest dimecres els inversors tindran diverses dades macroeconòmiques en què fixar-se. Es publicarà l'IPC anual i mensual d'Espanya i Alemanya i, a més, es coneixeran les dades de confiança del consumidor de la zona euro.

El 30 d'agost es publicaran les dades d'IPC anual i mensual d'Espanya. La inflació es va mantenir al juliol a l’1,5 per cent interanual, una alça similar a la del mes anterior, segons dades definitives de l'IPC publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

De la mateixa manera, es coneixeran les dades d'IPC anual i mensual d'Alemanya. I les dades de confiança del consumidor, confiança econòmica, de serveis i industrial de la zona euro.

A Itàlia tindrà lloc la subhasta de bons a cinc i deu anys i als Estats Units es publicarà l'informe d'ocupació ADP, índex de preus PIB i PIB anualitzat i trimestral.

Tot això en un context de tensió després que Corea del Nord hagi llançat un nou míssil sobre territori japonès. L'actuació d'aquesta ocasió ha estat qualificada com a "sense precedents" i ha portat l'or al seu nivell més alt en aquest 2017.

DADES MACROECONÒMIQUES

Espanya: IPC anual i trimestral agost (09:00)

Zona Euro: clima empresarial, confiança de serveis, confiança econòmica, confiança industrial i confiança del consumidor (11.00)

Alemanya: IPC anual i mensual l'agost (14:00)

Itàlia: subhasta de bons a cinc i deu anys

Estats Units: informe d'ocupació ADP (00:15), PIB anualitzat segon trimestre i índex de preus del PIB (13:30), canvi en reserva de petroli EIA.

contador