• També es coneixeran diferents dades macroeconòmiques, sobretot des d'Europa
bolsa de madrid ibex 35 parque

Els inversors comptaran amb noves referències interessants aquest dimecres, 28 de febrer, sobretot des del costat empresarial. En concret, la temporada de resultats del quatre trimestre de 2017 està donant els seus últims cops de cua, encara amb força.

Així, aquest dimecres presentarà els seus comptes al mercat una de les 'blue chips' (o 'pesos pesants') de l'IBEX 35, Repsol. Però no només aquesta empresa, ja que faran els mateix vuit empreses cotitzades més al selectiu espanyol: Grifols, Endesa, Acerinox, Amadeus, Merlin Properties, Ferrovial, Viscofan i ACS.

Totes elles 'han de retre comptes' després del tancament de la borsa, excepte Acerinox, Grifols i la petroliera. Fora d'Espanya, farà el mateix, entre altres, la cadena de supermercats francesa Carrefour.

Pel que fa a les dades macroeconòmiques de la jornada, destaquen el PIB i IPC de França, a més de la taxa d'atur d'Alemanya, l'IPC subjacent i l'estimació d'IPC de l'Eurozona. També es coneixeran les vendes al detall i la producció industrial del Japó, així com els PMI compost, manufacturer i serveis de la Xina.

ECONOMIA

- Japó: vendes al detall i producció industrial (00:50h).

- Xina: PMI compost, manufacturer i serveis (2:00h).

- França: IPC i PIB (8:45h).

- Alemanya: taxa d'atur (9: 55h).

- Zona Euro: estimació d'IPC i IPC subjacent (11:00h).

EMPRESES

- Espanya: presentació de resultats de Grifols, Endesa, Acerinox, Repsol, Amadeus, Merlin Properties, Ferrovial, Viscofan i ACS.

- França: presentació de resultats de Carrefour.

Noticias relacionadas

contador