telefonica

Aquest divendres, Espanya estarà atenta a la publicació del PIB anual per part de l'Institut Nacional d'Estadística (INE); el trimestre anterior la dada va ser del 3,5%. Així mateix, també es farà pública la dada del PIB trimestral (la dada anterior va ser del 0,8%).

A més, quant a dades empresarials, Telefónica farà públics els resultats del primer trimestre. Aquesta presentació serà a les 14.00 hores en una teleconferència. Els experts coincideixen que el Brasil tindrà un pes important en el resultat final.

Aquest divendres també faran públics els seus resultats trimestrals Banco Popular, Bankia i IAG Espanya. Per la seva banda, el Banc d'Espanya informarà sobre la situació de la balança de pagaments del mes de febrer passat. Als Estats Units també es coneixeran dades econòmiques importants, com els salaris i els costos laborals del mes de març, així com els resultats d’Exxon Mobil i Berkshire Hathaway.

ECONOMIA

- Alemanya: s'anunciaran les xifres de vendes detallistes del mes de març. Dada prèvia: -0,4%; previsió: +0,3% (8.00 hores).

- França: es coneixerà el PIB del primer trimestre. Dada prèvia: +0,3%; previsió: +0,4% (7.30 hores). S'anunciarà l'IPC del mes d'abril. Dada prèvia: +0,7%; previsió: +0,1% (8.45 hores)

- Espanya: l'INE publicarà la primera estimació del PIB del primer trimestre. Dada prèvia: +0,8%; previsió: +0,7% (9.00 hores). L'INE farà pública l'estadística nacional i presentarà l'enquesta d'ocupació en allotjaments turístics del mes de març (9.00 hores). Sortirà a la llum l'enquesta Frontur de moviments turístics en fronteres del mes de març. El Banc d'Espanya publicarà la balança de pagaments del mes de febrer. Dada prèvia: -660.000 milions d'euros (12.00 hores).

- Europa: Eurostat informarà de les xifres d’atur de la zona euro del mes de març. Dada prèvia: 10,3%; previsió: 10,3%, i es publicaran les dades prèvies d'inflació de la zona euro del mes d'abril. Dada prèvia: +0,0%; previsió: -0,1%; també es presentaran les previsions de creixement del PIB del primer trimestre. Dada prèvia: +0,3%; previsió: +0,4% (11.00 hores).

- Regne Unit: es coneixerà l'índex de confiança del consumidor del mes d'abril. Dada prèvia: 0; previsió: -1 (13.05 hores).

- Estats Units: es publicaran les xifres de salaris i costos laborals del mes de març. Dada prèvia: 0,2% / 0,1%; previsió: 0,3% / 0,2% (14.00 hores).

EMPRESES

- Europa: Banco Popular presentarà els seus comptes trimestrals. Bankia informarà dels seus resultats del primer trimestre. Telefónica presentarà els seus resultats trimestrals. IAG publicarà els seus comptes del primer trimestre. Bayer celebrarà junta d'accionistes

- EUA: Exxon Mobil i Berkshire Hathaway presentaran resultats.

contador