• Al pla polític, l'atenció estarà centrada en la moció de censura que es començarà a debatre al Congrés dels Diputats
bandera españa
Pixabay

Durant la jornada d'aquest dijous, 31 de maig, es publicaran diverses referències macroeconòmiques rellevants per als inversors. Per exemple, l'evolució de l'economia o Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya durant el primer trimestre d'aquest any.

Però abans d'això, des del Japó es coneixerà la producció industrial a l'abril i, des de la Xina, els PMI compost, manufacturer i serveis de maig.

Més tard, sortirà a la llum la dada d'inflació o Índex de Preus al Consum (IPC) de França del cinquè mes d'aquest any. A més, pel que fa a l'Eurozona, es coneixerà la taxa d'atur d'abril i l'IPC subjacent de maig.

Finalment, pel que fa a macroeconomia, des dels Estats Units se sabrà la despesa personal, els ingressos personals, PCE central i les vendes d'habitatges pendents, a part de les peticions inicials de desocupació.

No obstant això, l'agenda nacional també estarà marcada per la moció de censura presentada pel PSOE a Espanya per apartar Mariano Rajoy (PP) de la presidència del Govern. Aquesta es debatrà entre dimecres 31 de maig i dijous 1 de juny.

ECONOMIA

- Japó: producció industrial (1:50h).

- Xina: PMI compost, PMI manufacturer i PMI de serveis (3:00h).

- França: IPC (8:45h).

- Espanya: PIB (9:00h).

- Zona Euro: taxa d'atur d'abril i IPC subjacent (11:00h).

- EUA: despesa personal, ingressos personals, PCE central, peticions inicials d'atur (14:30h) i vendes pendents d'habitatges (16:00h).

Noticias relacionadas

contador