foro davos

Aquest dimarts 23 de gener arrenca el Fons Econòmic Mundial a la ciutat suïssa de Davos. A la cita van 70 caps d'estat i de govern i diferents personalitats del món polític, econòmic i científic. En representació d'Espanya acudirà per primera vegada el rei Felip VI.

A més, aquest dimarts a Espanya l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicarà l'enquesta d'ocupació hotelera i hi haurà emissió de lletres a 3 i 9 mesos.

A Europa, es coneixerà l'índex ZEW de sentiment econòmic i l'índex de confiança del consumidor del bloc comunitari. L'índex ZEW també es publicarà a Alemanya. Per la seva banda, al Regne Unit s'actualitzaran les xifres de préstecs nets al sector públic de desembre.

Als Estats Units, es publicarà l'índex RedBook de vendes al detall, així com l'índex manufacturer de la Fed de Richmond i les dades de les reserves setmanals de cru. També hi haurà emissió de bons a 4 setmanes i lletres del Tresor a 2 anys.

Finalment, el Banc Central del Japó es reuneix per decidir sobre els tipus d'interès.

Pel que fa a empreses, segueix la temporada de resultats del quart trimestre als Estats Units. Entre d'altres, publicaran els seus comptes les companyies nord-americanes Verizon, Procter & Gamble i Johnson & Johnson.

ECONOMIA

Espanya: emissió de lletres a 3 i 9 mesos i enquesta d'ocupació hotelera (09:00h).

Eurozona: índex ZEW de sentiment econòmic de gener (11:00h) i confiança del consumidor (16:00h).

Suïssa: inici del Fons Econòmic Mundial.

Regne Unit: préstecs nets al sector públic de desembre (10:30h).

Alemanya: índex ZEW de sentiment econòmic de gener (11:00h).

EUA: índex llibre roig de vendes al detall (14:55h), índex manufacturer de la Fed de Richmond (16:00h), emissió de bons a 4 setmanes (17:30h), emissió de notes del Tresor a 2 anys (19:00h ) i reserves setmanals de cru (22:30h).

Japó: decisió de tipus d'interès del Banc del Japó (05:00h).

EMPRESES

EUA: resultats de Verizon, Johnson & Johnson i Procter & Gamble (abans de l'obertura del mercat).

Noticias relacionadas

contador