• També es coneixeran diverses referències macroeconòmiques d'alguns països
bce-mario-draghi-banque-centrale-europeenne 20180125173408

Les mirades dels inversors se centraran aquest dijous, 14 de juny, a Frankfurt (Alemanya). Allà tindrà lloc la reunió del Banc Central Europeu (BCE) al migdia, i després de la qual s'anunciarà la decisió sobre la pujada (o no) dels tipus d'interès o preu del diner. L'organisme del Vell Continent agafarà així el testimoni que deixarà anar aquest dimecres la Reserva Federal dels EUA.

Però abans, des de la Xina es coneixerà la producció industrial i les vendes al detall de maig; des de Japó, la producció industrial d'abril; més tard, Alemanya publicarà la seva dada d'inflació o Índex de Preus al Consum (IPC) del cinquè mes de l'any, igual que França.

Finalment, els Estats Units informarà de les peticions inicials de desocupació, l'índex de preus d'importació (també subjacent) de maig, les vendes al detall anticipades i les vendes al detall sense transport, també relatives al cinquè mes d'aquest any.

ECONOMIA

- Zona Euro: decisió sobre tipus d'interès del BCE (13:34h).

- Xina: producció industrial i vendes al detall (4:00h).

- Japó: producció industrial (6:30h).

- Alemanya: IPC (8:00h).

- França: IPC (8:45h).

- EUA: sol·licituds inicials d'atur, índex de preus d'importació (també subjacent), vendes al detall anticipades i vendes al detall sense transport (14:30h).

Noticias relacionadas

contador