• A Alemanya es coneixerà l'índex de preus de producció
  • Es publicaran una bateria de posicions netes no comercials als Estats Units, al Regne Unit i al Japó
bce, banco central europeo

La sessió d'aquest divendres, 18 d'agost, estarà marcada per la publicació del seu compte corrent per part del Banc Central Europeu (BCE), és a dir, del flux net de transaccions corrents des de i cap a l'Eurozona, incloent-hi béns, serveis i pagaments d'interessos, cosa que pot afectar la cotització de l'euro.

A Espanya no hi haurà cap referència macroeconòmica, però a Alemanya es publicaran les dades relatives a l'índex de preus de producció (IPP) del país germànic, només un dia després que s'hagin donat a conèixer les seves dades d'ocupació.

Als Estats Units, es publicarà l'índex de confiança dels consumidors preliminar d'agost i el president de la Fed de Dallas i membre del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC), Robert Kaplan, farà un discurs. Per la seva banda, al Canadà es publicarà l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) i l'IPC subjacent.

ECONOMIA:

Xina: índex de preus d'habitatge (03:30).

Eurozona: Compte corrent (10.00 h.).

Alemanya: índex de preus de producció (8.00 h.).

Estats Units: índex de confiança dels consumidors de la Universitat de Michigan (16:00) i discurs de Robert Kaplan, president de la Fed de Dallas (16:15 h.)

Canadà: IPC, IPC subjacent.

contador