dl citigroup citi bank citibank logo building pd
Sharecast / public domain image

Les borses europees van arrencar aquest dilluns la setmana i el mes amb molts nervis i volatilitat, que es van veure augmentats per un moment especialment tens en què totes les places van caure amb moltíssima força (entre un 2% i un 4%). El motiu d'aquest flaix crac va ser un error humà en una taula d'operacions que va provocar que la Borsa d'Estocolm s'enfonsés un 8%, fet que va arrossegar la resta de places.

L'incident va durar només uns minuts, però va contribuir a augmentar els nervis que ja de per si hi havia durant la jornada. De fet, tots els índexs del Vell Continent van acabar el dia en negatiu, encara que lluny dels mínims de la sessió.

Citi ha reconegut que la seva taula d'operacions a Londres va ser la causant de l'esfondrament a Estocolm i que es va tractar d'un error humà.

"Aquest matí, un dels nostres operadors va cometre un error en introduir una transacció", ha dit el banc en un comunicat enviat per correu electrònic i recollit per Bloomberg. "En qüestió de minuts, identificats l'error i ho vam corregir", ha afegit.

Citigroup està en converses amb els reguladors i les borses sobre l'incident. L'error va provocar la pèrdua de 300.000 milions d'euros en un moment donat. Un portaveu de la Borsa d'Estocolm va declarar des del primer moment que els fets no es devien a un problema tècnic i que creien que es deuria a una transacció d'un important participant del mercat.

contador