bp dl oil energy uk oil rig crude brentwti
Company photo, copyright BP

"Els preus del petroli consolidaran a prop dels nivells actuals". És la visió dels experts del banc nord-americà Citi sobre la futura evolució del cru.

"Després d'una correcció brusca d'aproximadament 15 dòlars per barril a l'últim mes", afegeixen, "ara esperem que els preus es consolidin i mantenim les nostres previsions de preus a curt termini (és a dir, passem a una postura neutral-lleugerament alcista)".

Segons la seva opinió, el preu es mantindrà a nivells de 80 dòlars (en el cas del petroli Brent), recolzat per la menor oferta pel manteniment de refineries i també per un "canvi en la relació risc-recompensa per als inversors després de la recent caiguda”.

"De fet", indiquen, "hi ha riscos a l'alça des dels nivells actuals" a curt termini, "amb la possibilitat que l'OPEP+ busqui actuar per defensar els preus" en la propera reunió, "mentre que els riscos de subministrament al Mitjà Orient segueixen sent elevats", a causa del conflicte a l'Orient Mitjà.

Per al proper any, esperen "preus més baixos per a la segona meitat del 2024", que impliquen caigudes del petroli Brent a nivells de 70 dòlars durant aquest període.

Noticias relacionadas

contador