berkshire larvia
405,08$
  • 5,19$
  • 1,30%

Warren Buffett es vol donar un banquet amb el totxo espanyol. Berkshire Hathaway HomeServices, la branca immobiliària de l'Oracle d'Omaha, ha presentat la seva aliança amb Larvia, agència i consultora del sector que actuarà com "els seus ulls i oïdes" a Espanya.

"No crec que hi hagi una bombolla immobiliària", afirma el conseller delegat de Larvia, Bruno Rabassa. Unes paraules que contrasten amb l'últim informe d'UBS.

El colós suís ha inclòs per primera vegada Madrid a seu llistat de ciutats en risc de bombolla immobiliària. UBS alerta que el preu de l'habitatge a la capital espanyola està sobrevalorat. Un 0,60%, concretament. Per sobre de ciutats com Nova York o Moscou. Les corbes arriben quan aquesta variable superar el llindar de l'1,5%. El totxo no ha de posar-se el cinturó. Encara.

L'habitatge de luxe és la punta de llança del Pla Estratègic de Larvia i Berkshire Hathaway. "Després ja veurem si passem al negoci del lloguer comercial...", assevera Rabassa. El CEO confirma, a més, converses amb grans promotores immobiliàries del país ("encara estem negociant amb elles").

El seu objectiu no és construir. Ni reformar habitatges per revendre-les. Almenys, de moment. Rabassa defensa el seu paper d'intermediaris en les operacions. Tot queda a casa, a més. I és que el CEO de Larvia apunta que un gegant com Berkshire aprofita tenir els seus propis serveis (asseguradora, banc als EUA...) per finançar, cobrir riscos i altres en tots els moviments que duen a terme al mercat.

Entre 2,5 i 3 vegades més facturació. És la xifra que esperen les dues companyies per al 2020. Això es tradueix en uns 5 milions d'euros, només a Espanya i en el sector dels habitatges de luxe. De cara als propers anys, preveuen multiplicar aquest volum d'ingressos per 12 o 13.

En la seva cartera, 230 habitatges a Madrid i unes 70 a Barcelona. I dues oficines a la capital. I una altra a la Ciutat Comtal. La resta d'Espanya, vindrà després: "Volem expandir-nos en localitats amb una demanda estable obrint unes 40 oficines en sòl espanyol durant la propera dècada", assegura Rabassa.

Buffett es vol quedar a viure a Espanya. Per sempre. Els representants de Berkshire Hathaway HomeServices asseguren que "no estem preocupats pel moment actual del mercat perquè no som oportunistes, venim per quedar-nos i volem crear una marca que existeixi per sempre".

La branca immobiliària de l'Oracle d'Omaha reconeix que "sabem molt poc del mercat espanyol... per ara". Per això s'encomanen a Larvia, que han triat "per la seva fam, intel·ligència i potencial de creixement". Això últim, ha estat repetit com un dogma. Els pupils de Buffett coneixen bé la seva filosofia. I la prediquen amb el seu mateix fervor.

contador