• El selectiu busca ara els màxims anuals, en els 9.623 punts
  • Wall Street va tornar a marcar màxims històrics després de les paraules de Yellen
ep bolsa madrid ibex 35 parque

Quan la banca esclata, l'Ibex vola. I això és el que està passant aquesta setmana. Han vençut els dubtes de la setmana passada i el sector, amb BBVA al capdavant, tira de l'índex espanyol i el situa prop dels 9.600 punts, amb els quals aspira a tancar en màxims del 2015.

  • 11.154,60
  • 1,56%
Les fortes pujades de BBVA i de la resta de bancs són claus, una vegada més, en l'impuls de l'Ibex cap als seus màxims anuals

I, de nou, l'Ibex aconseguirà el seu objectiu si 'els grans' li permet. La setmana que ve serà decisiva ja que valors com Repsol o Telefónica presentaran resultats i de ben segur que els seus comptes serviran de catalitzador (positiu o negatiu). Però, a més, el què facin BBVA i el Santander continua sent determinant, avui queda en evidència. Ahir dimarts, BBVA va aconseguir la superació dels 9.504 punts de l'Ibex. BBVA (+2,49%) avui també és l'artífex de les pujades del selectiu. "En termes de llarg termini, i mitjançant l’observació del gràfic setmanal per veure-ho tot amb més perspectiva, la veritat és que veiem una zona de resistència clara als aproximadament 6,60 euros, últim màxim creixent", assenyala l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez, respecte l'entitat presidida per Francisco González.

Les alces d'aquest dimarts a l'Ibex (Europa va acabar amb un signe mixt, amb el Dax i el Ftse en negatiu) van venir acompanyades de pujades i nous màxims històrics als Estats Units. La presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, va apuntalar els ascensos a l'altre costat de l'Atlàntic en reafirmar la seva idea de no "esperar massa temps per retirar la política acomodativa". Fer-ho seria "imprudent", va recalcar Yellen, que aquest dimecres tornarà a parlar davant del Congrés nord-americà.

D'altra banda, els inversors seguiran pendents aquest dimecres dels resultats empresarials. Avui publicaran els seus comptes empreses tan importants com Danone, Credit Agricole, ABN Amro, Cisco Systems o Heineken. Mentre que, al plànol macro, la incertesa política continua i té un nom: Grècia. El president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va dir que Grècia i els seus creditors no arribaran a un acord abans de la reunió programada per dilluns que ve, fet que augmenta la preocupació que Grècia torni a incomplir el seu deute.

Noticias relacionadas

contador