ep una de las oficinas del banco bankinter de madrid
Marta Fernández - Europa Press

Bankinter ha estat sancionat amb una multa de 5,2 milions d'euros pel Banc d'Espanya (BdE), segons ha comunicat el supervisor, després d'aplicar una reducció del 20% per pagament voluntari.

  • 7,81€
  • 2,71%

La sanció es deu a la comissió d'una infracció greu relacionada amb la protecció del client financer entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2017, relativa al lliurament de la informació precontractual, el càlcul de la TAE i les despeses repercutides als clients per serveis de gestoria.

La multa respon a la comissió d'una infracció greu tipificada a l'article 93 de la llei 10/2014, de 26 de juny, d'ordenació, supervisió i solvència d'entitats de crèdit, consistent en la realització d'actes o operacions d'incompliment de normes dictades a l'empara de l'article 5 de la mateixa llei, relatiu a la protecció del client d'entitats de crèdit.

En concret, el supervisor afirma que Bankinter va incomplir l'Ordre 2899/2011 i la Circular 5/2012 del Banc d'Espanya referent al lliurament de la informació precontractual, al càlcul de la TAE que figura en aquesta informació i a l'omissió d'aquesta taxa en la documentació contractual, així com a les despeses repercutides als clients per serveis de gestoria. La resolució del Banc d'Espanya és del 26 de juny, però s'ha publicat aquest divendres després de fer-se ferm en la via administrativa.

Noticias relacionadas

contador