ep nuria oliver nueva consejera independiente de bankia
BANKIA - Archivo

El consell d'administració de Bankia ha reelegit el conseller delegat del banc, José Sevilla, com a conseller executiu per dos anys més, al mateix temps que ha nomenat Nuria Oliver nova consellera independent de l'entitat per als pròxims quatre anys, segons ha informat el banc a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquests nomenaments, així com la reelecció dels consellers independents Joaquín Ayuso, Francisco Javier Campo, Eva Castillo i Antonio Greño, seran sotmesos a l'aprovació de la junta general d'accionistes que se celebrarà el pròxim 27 de març a València.

Oliver és enginyera superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid i doctora pel Massachusetts Institute of Technology, compta amb més de 25 anys d'experiència com a investigadora, innovadora o directora de recerca en intel·ligència artificial, sistemes intel·ligents i interactius, informàtica mòbil i big data i ha inventat 40 sol·licituds de patent.

La nova consellera de Bankia ha estat investigadora a Microsoft Research, directora científica a Telefónica I+D i directora global de Recerca en Ciències de Dades a Vodafone. A més, exerceix com a chief data scientist a Data-Pop Alliance i com a assessora per a universitats, governs i institucions com la Comissió Europea o el Fòrum Econòmic Mundial. També és cofundadora del European Laboratory of Learning and Intelligent Systems, una xarxa europea que fomenta l'excel·lència científica en Intel·ligència Artificial.

Després de la seva incorporació, el consell d'administració de Bankia quedarà integrat per 13 consellers: tres executius, nou independents i un altre conseller extern. Això implica que gairebé el 70% de l'òrgan té la categoria d'independent i que Bankia compleix amb el Codi de Bona Governança de la CNMV, que recomana que el nombre de consellers independents representi, com a mínim, la meitat del consell.

En la mateixa línia, el nomenament de la consellera acosta Bankia a la marca del 30% de dones al consell a què es va comprometre per a finals de 2020, en passar d'un 16% a un 23%.

contador