• El nou plantejament del banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri preveu prejubilacions a partir dels 56 anys
ep sede bankia

La direcció de Bankia ha rebaixat fins als 56 anys, des dels 57 anteriors, l'edat de prejubilació a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que aplicarà per integrar la seva plantilla amb la de Banc Mare Nostrum (BMN) i evitar duplicitats, procés que contempla la sortida de 2.510 treballadors.

  • 1,78€
  • 2,65%

Segons fonts sindicals consultades per Europa Press, el nou plantejament del banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri preveu prejubilacions a partir dels 56 anys d'edat amb un percentatge del salari brut encara per determinar fins als 61 anys i amb conveni amb la Seguretat Social fins als 63 anys.

El procés de reestructuració també preveu baixes incentivades per als menors de 56 anys amb una indemnització de 25 dies per any treballat fins a un límit de 18 mensualitats més una prima de 1.000 euros per cada tres anys de prestació de servei.

A més, Bankia ha rebaixat un any, fins al 2023, la data prevista per a l'homologació salarial de les plantilles d'ambdues entitats, mentre que la jornada laboral dels treballadors de Bankia i BMN s'equipara immediatament.

De moment, Bankia manté la seva intenció de prescindir d'uns 2.510 treballadors, una mica més del 14% de la plantilla conjunta, dels quals 1.118 correspondrien a la xarxa comercial i altres 817 als serveis centrals, entre d'altres departaments.

La reestructuració també projecta la sortida de 375 empleats que actualment es troben en excedència voluntària per l'aplicació d'altres ERO i que s'incorporaran a partir de 2018, així com la retallada de 200 llocs de treball per efecte de la digitalització.

Els representants sindicals, en canvi, demanen que aquesta xifra es rebaixi fins als 1.800 treballadors, és a dir una mica més del 10% de la plantilla, i prejubilacions a partir dels 55 anys. Bankia i BMN comptaven conjuntament amb 17.756 treballadors al començament de 2018.

Noticias relacionadas

contador