• Tot i això, Atl Capital situa la renda variable com la millor alternativa per obtenir rendibilitat el 2018
  • D'altra banda, assenyalen que la renda fixa tindrà rendibilitat baixa i fins i tot negativa en els bons sobirans
Ibex_Inversores

Atl Capital ha presentat les seves perspectives per a 2018. La gestora situa la renda variable com la millor alternativa per obtenir rendibilitat aquest any. Això no obstant, alerta que el risc en la renda variable és "que tothom està en positiu". De fet, apunten que "més aviat que tard" hi haurà una correcció al mercat.

Mario Lafuente, analista de borsa de la gestora, ha assenyalat que hi ha una complaença al mercat, és més, ha destacat que els EUA fa 400 sessions que està sense una correcció del 5%, cosa que només ha passat en comptades ocasions al llarg de la història. Tot i això, apunta que la correcció seria per prendre o incrementar posicions.

Segons el gestor, les valoracions estan suportades per un creixement dels beneficis que s'acosta als dos dígits a Europa, que els supera lleugerament als Estats Units i que els depassa àmpliament en el cas dels emergents.

VALORS PELS QUALS APOSTEN

Les carteres d’Atl Capital estan "molt diversificades", tal com han assenyalat a la presentat. No obstant això, als EUA aposten per les tecnològiques com Apple i Oracle i amb valors energètics. A Europa, amb empreses lligades al cicle, amb automobilístiques i la seva indústria auxiliar. A Espanya, amb Gestamp, així com amb Cola-Cola European Partners, Ferrovial, Gamesa o Abertis, aquesta última de forma especulativa, esperant una millora de les ofertes presents.

Així mateix, també tenen la seva aposta al sector financer. En el cas d'Espanya, la seva aposta és per Santander. L'analista Ignacio Cantos ha explicat que l'entitat està ben posicionada geogràficament i per l'aportació que suposa la integració del Popular.

D'altra banda, Cantos assenyala que al mercat de les divises s'espera que el tipus de canvi entre l'euro i el dòlar es mogui entre nivells d’1,25-1,28 'bitllets verds': "El BCE no deixarà que es vagi molt per sobre de 1,25 dòlars" i que pugui baixar fins a l’1,15 en el cas en que s'accelerin les pujades de tipus als Estats Units.

RENDA FIXA

Pel que fa a la renda fixa, Atl Capital assenyala que tindrà rendibilitat baixa i fins i tot negativa en els bons sobirans. No obstant això, la gestora no sembla molt preocupada que els tipus s'estiguin incrementant de manera important, encara que sigui un dels riscos que hi ha per a l'any: una venda massiva de deute.

Félix López, gestor d’Atl Capital, ha explicat que el que està passant aquest mes de gener és un "bon exemple" del que pot ser 2018 al mercat de bons. La gestora apunta tres possibles escenaris per a aquest any pel que fa a la renda fixa. El primer d'ells és un escenari de creixement sa i sincronitzat a les economies, però sense inflació. Aquest és al qual més probabilitat li donen. Es correspon amb borses a l'alça, tipus també pujant i retorns negatius en el segment core del mercat de deute.

El segon escenari possible seria aquell en el qual el creixement segueix present, sa i sincronitzat, però amb l'aparició de la inflació. En aquestes circumstàncies, les pèrdues en els sobirans s’aprofundirien, encara que menys als països perifèrics. A més, sí que es podrien veure pèrdues en el crèdit. A aquesta situació se li assigna una probabilitat del 20%.

El tercer i últim escenari, amb una probabilitat per a la companyia del 10%, és que no hi hagi el creixement previst i que es trenqui la sincronització d'aquest creixement econòmic. En aquest cas, l'únic actiu que es comportaria bé seria el deute sobirà. Hi podríem veure reduccions en la mida de 50 o 70 punts bàsics.

EL BITCOIN I LA SEVA VOLATILITAT

Pel que fa al bitcoin, Atl Capital no fa recomanacions "d'una cosa que no és de curs legal". A més, consideren que hi ha més de dues formes en les que el seu valor pot ser zero. No obstant això, Mario Lafuente, gestor d’Atl Capital, assenyala que és difícil establir el bitcoin com a mitjà de pagament per "la seva gran volatilitat".

"No pot implantar com a mètode de pagament un bitcoin quan demà pot ser un altre valor diferent al del dia anterior", ha apuntat Lafuente. Tot i això, el gestor valora la tecnologia subjacent perquè "és molt important". De fet, ha assegurat que pot suposar coses bones, però ha reiterat que no fan recomanacions sobre el bitcoin.

Noticias relacionadas

contador