dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Les borses asiàtiques han viscut aquest dimarts una jornada de descensos generalitzats després de les retallades pronunciades de dilluns a Wall Street. Els nervis davant del que pugui dir la Reserva Federal (Fed) al Simposi de Jackson Hole de finals de setmana mantenen pressionat el mercat.

El consens preveu que Jerome Powell es reafirmi en el to 'hawkish' o 'falcó' i insisteixi en el pla de la Fed de seguir pujant tipus fins que la inflació estigui controlada. Això contrasta amb les esperances dels que esperaven retallades de tipus ja per al proper any, esperances que cada vegada tendeixen a esvair-se més.

L'índex Hang Seng de Hong Kong cau al voltant d'un 0,8%, mentre que el Shanghai Composite es manté pla i el Shenzhen Component perd un 0,2%.

El Topix japonès cedeix un 1,08%, el Nikkei 225 baixa un 1,17% i el Kospi sud-coreà baixa un 0,77%. L'S&P/ASX 200 recula un 0,49%.

Fora de la renda variable, el petroli és notícia després que l'Aràbia Saudita hagi dit que l'OPEP+ podria retallar-ne la producció. El Brent avança un 0,6%, fins als 97,08 dòlars, i el WTI puja un 0,7%, fins als 90,98 dòlars. Al mercat de divises, l'euro perd la paritat respecte al dòlar (-0,27%, 0,9913 dòlars).

Així mateix, la tensió a l'àmbit de l'energia ha augmentat després d'interrompre's el subministrament d'un sistema d'oleoductes clau que transporta petroli des del Kazakhstan a través de Rússia fins a Europa. Això es produeix després que Rússia hagi dit que interromprà el subministrament de gas a Europa tres dies a finals de mes a causa d'una ordre de manteniment no programada al seu principal gasoducte Nord Stream 1. Aquest tancament torna a suscitar la preocupació que això pugui passar de forma més regular a mesura que el temps es torna més fred. Els preus del gas de referència a la Unió Europea s'han disparat un 13% durant la nit.

Noticias relacionadas

contador